Mõnusalt muredad šokolaadist ja pähklitest pungil küpsised, mis ei ole liialt magusad. Mis kõige olulisem- kannatasid juba viis minutit peale ahjust võtmist karpi panemist ning mööda kruusateed rollerisõitu. Küpsised ei vedanud mind alt, sest kohale jõudes, nägid veel igati korrektsed välja!
Vaja läheb:
175 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
200 g kaerahelbeid
140 g võid
2 tl vaniljesuhkrut
2 spl heledat suhkrusiirupit
0,5 dl vett
200 g šokolaadi
70 g pähkleid
Sega jahu, kaerahelbed, küpsetuspulber, sool ja vaniljesuhkur ning haki hulka toasoe või. Sega sisse vesi ja suhkrusiirup. Haki šokolaad ja pähklid ning lisa ka need. Tee tainast kaks rulli, mässi toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi. Lõika rullist 1 cm paksused ringid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Soojenda ahi 200 kraadini ning kui oled küpsiseid ahju pannud, alanda kuumust 175 kraadini. Küpseta 15-20 minutit.
Retsept on pärit Ragne blogist (veidi muutsin).
2 kommentaari
Liina
juuni 19, 2010 at 5:05 p.l.oi, millised kaunitarid!
Merilin Siimpoeg
juuni 19, 2010 at 6:55 p.l.tänud, soovitan proovida!:)