Koogid

Lihtne biskviittort soolakaramellise toorjuustukreemi ja maasikatega

Esmapilgul võib sõna biskviit küll eemale peletada, sest tihti on biskviittordid pigem kuivad ja igavad, lisaks on paljudel hirm, et biskviit ei küpse ahjus piisavalt kohevaks ja õhuliseks.

Loodan, et selle tordiga saan need müüdid purustatud, sest siinset biskviiti on tõepoolest üsna lollikindel valmistada ja lõpptulemus on mõnusalt mahlane ja õhuline. Pehmete biskviidikihtide vahele määrisin soolakasmagusat toorjuustukreemi ja juurde sättisin mahlaseid marju. Kokku tuleb üks suussulav ja lihtne kooslus, mida suvistel olemistel nautida!

Need suviselt värsked ja soodsa hinnaga marjad tordi jaoks leiad ikka Maxima puu- ja köögiviljaosakonnast. 🙂

Retsept vamis koostöös Maxima Eestiga.

Lihtne biskviittort soolakaramellise toorjuustukreemi ja maasikatega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1,5 tundi + 1 tund külmkapis

Koostisosad

  • Biskviit:
  • 5 muna
  • 120 g suhkrut
  • 100 g nisujahu
  • 75 g kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • Siirup niisutamiseks:
  • 125 ml vett
  • 3 sl suhkrut
  • Kreem:
  • 400 g toorjuustu
  • 400 ml vahukoort
  • 190 g karamellikondenspiima (nt Jaani)
  • 1/3 tl soola
  • Kihtide vahele ja katteks:
  • maasikaid
  • mustikaid

Juhised

1

Vahusta omavahel toasoojad munad ja suhkur kuni saad koheva heleda vahu.

2

Sega teises kausis omavahel jahu, tärklis, küpsetuspulber ja sool.

3

Lisa jahusegu munavahule ja sega ettevaatlikult kõik ühtlaseks. Seda on hea teha kummist spaatliga.

4

Vala biskviittainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (24-26 cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 min kuni see on kuldne ja küps. Kontrolli biskviidi valmidust väikese puutikuga. Kui biskviidi keskele pistetud tikuke jääb kuivaks, on biskviit valmis. Lase jahtuda.

5

Samal ajal kui biskviit jahtub, valmista niisutussiirup. Selle jaoks kuumuta väikeses potis vett ja suhkrut kuni suhkur on sulanud.

6

Valmista nüüd ka tordile kreem. Sega karamellikondenspiima hulka sool. Tõsta suurde kaussi toorjuust ja vahukoor. Vahusta pooleldi vahtu ja lisa siis ka soolaga segatud karamell. Vahusta veel kuni saad koheva kreemi.

7

Kui biskviit on jahtunud, lõika see suure noaga kaheks kihiks.

8

Aseta esimene kiht biskviiti tordialusele ja niisuta 3-4 sl siirupiga. Määri peale 1/2 kreemist ja kata umbes 150 g marjadega. Säti peale teine biskviidikiht ja niisuta taas 3-4 sl siirupiga. Kata ülejäänud kreemiga ja kaunista marjadega.

9

Võid torti kohe sööma asuda, aga veel parem, kui lased sellel enne 1-2 tundi külmkapis seista!

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri