Koogid

Sidruni-martsipani pasha

Heihoo! Käes on kevadpühad! 
Ja nende imeliste pühade puhul ei saa pashast üle ega ümber. Pasha on nii traditsiooniline ja meie peres alati igatsetud kohupiimamaius. Leidub tohutult palju erinevaid variatsoone ja eksimisvõimalus peaaegu olematu.

Mina tegin seekord kuumutamata, ühe eriti kreemise ja parajalt sidrunise suussulava pasha, mille peale sobis “martsipanivaip” kui valatult. Pasha sees võid kasutada omale meelepäraseid lisandeid. Mina kasutasin mooniseemneid ja röstitud metspähklitükke- meie jäime tulemusega rohkem kui rahule!

Lõbusat munakoksimist ja palju üllatusi lihavõttejänestelt!

Sidruni-martsipani pasha

Prindi retsept
By Portsjonit: 10

Koostisosad

  • 400 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 200 g vahukoort
  • 100 g võid
  • 75 g hakitud pähkleid, mooniseemneid, kookoshelbeid, kuivatatud puuvilju/marju
  • 1 väike sidrun
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • Katteks:
  • 350 g martsipani (tegelikult kulub vähem, kuid rullimiseks on hea, kui on natuke rohkem)

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma.

2

Eriti kreemise tulemuse saavutamiseks suru kohupiim kõigepealt läbi sõela.

3

Sega kohupiim hapukoore, suhkru, vanillisuhkru, pähklite/seemnete/puuviljadega, riivitud sidrunikoore ja 1/4 sidruni mahlaga.

4

Lisa jahtunud sulavõi.

5

Vahusta koor ja lõpuks lisa ka see.

6

Sega kõik ühtlaseks.

7

Vooderda sõel (mul oli 16 cm läbimõõduga) marliga ja vala kohupiimamass sõelale üheks ööks nõrguma. Võid kasutada ka spetsiaalset pashavormi.

8

Rulli martsipan ühtlase paksusena näiteks kahe küpsetuspaberi vahel (selleks peab natuke jõudu ka rakendama;) lahti ja kata siis sellega ettevaatlikult (et martsipan ei rebeneks) pasha.

9

Kaunista nii kevadiselt ja pühademoodi, kui ise soovid ja serveeri kõikide rõõmuks!

PS! Kui sa teed seda pashat, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri