Koogid

Kohev kohupiimakook põldmarjadega

Kohev kohupiimakook põldmarjade ja krõbedaks röstitud kreeka pähklitega viib sind tõelisele seiklusele, sest iga ampsuga avastad siit külluslikust koogist midagi uut ja põnevat!

Pehme ja kohev vainillikohupiima kiht viib sind justkui pikutama õhulisele pilvele. Mahlased põldmarjad tekitavad hapra tunde, et suvi võiks kesta lõputult. Krõbedad ja mesised, natuke kanellist ja kardemonist vürtsikad Kreeka pähklid koogi põhjas annavad aimu, et malbe sügis hiilib ikkagi tasakesi lähemale. Kogu kombinatsioon sellest heast ja paremast mõjub nagu üks maitseküllane unenägu, mis võiks kesta veel ja veel ja veel!

Nagu arvata võid, on selle koogi staar kohupiim! Koogi valmistamisel kasutasin Valio vanillikohupiima, mis õhkab kergest vanillimaitsest ja küpsetise täiuslikuks muudab.

Retsept valmis koostöös Valio Eestiga.

Kohev kohupiimakook põldmarjadega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 35-40 min

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 150 g kreeka pähkleid
  • 75 + 30 g võid
  • 2 sl mett
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • Täidis:
  • 400 g Valio vanillikohupiima
  • 100 g Valio Alma hapukoort
  • 4 muna
  • 80 g mett
  • 1/2 sidrunit
  • 1 sl nisujahu
  • 175 g põldmarju
  • Katteks:
  • 250 g Valio Alma hapukoort
  • 100 g põldmarju
  • + muid meelepäraseid marju
  • mõned Kreeka pähklid
  • värsket münti
  • kaneeli ja kardemoni

Juhised

1

Sulata 75 g võid ja jäta jahtuma. Purusta küpsised ja sega sulaõiga. Suru küpsisemass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta vorm hetkeks külmkappi.

2

Haki pähklid väiksemateks tükkideks ja vala pannile. Lisa pannile ka või, mesi, kaneel ja kardemon. Kuumuta pähklisegu keskmisel kuumusel u 8-10 minutit kuni tunned juba röstitud pähkli lõhna.

3

Vala röstitud pähklisegu küpsisepõhjale laiali ja aseta vorm uuesti külma.

4

Sega kohupiima hulka hapukoor ja vedel mesi. Eralda munakollased -valgetest ja tõsta munavalged hetkeks kõrvale. Munakollased vahusta kohupiimasegu hulka ja lisa ka 1/2 sidruni mahl, umbes 2 tl peenelt riivitud sidrunikoort ja lõpuks ka jahu. Vahusta nüüd ka munavalged tugevaks vahuks ja lisa munavalgevaht ettevaatlikult kohupiimasegu hulka.

5

Jaota põldmarjad koogipõhjale ühtlase kihina laiali. Suuremad marjad soovitan poolitada.

6

Vala kohupiimasegu koogipõhjale laiali.

7

Küpseta kooki 175 kraadises ahjus 35-40 min kuni see on tahenenud.

8

Tõsta siis kook ahjust välja ja lase u 30 min jahtuda, enne kui vormist eemaldad.

9

Kui kook on jahtunud, määri sellele peale hapukoor ja kaunista marjade ning muu ilusaga.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri