Koogid

Kohvimaitseline pähklitort

Kolmekihilinee, pisut uhke ja upsakas on see kohvimaitseline pähklitort, mille peaosas figureerivad kreeka pähklid. Selle tordi biskviit valmis pähkli-, maisi ja kaerajahuga ja sai mõnusalt mahlane. Vahele läks lihtne toorjuustukreem kohvi ja kakaoga. Imehea!

Kusjuures oma ajukujulisele välimusele kohaselt aitab kreeka pähklite söömine kaasa heale ajutegevusele ehk siis üks põhjus, miks torti süüa, on jälle juures 🙂

Tordi võid teha ka suuremasse vormi, sel juhul lõika biskviit kolme kihi asemel kaheks ja saad natuke madalama tordi.

Kohvimaitseline pähklitort

Prindi retsept
By Portsjonit: 12 Valmistusaeg: 1,5 tundi+3 tundi kümas Küpsetusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • 200 g võid
  • 160 g rafineerimata suhkrut
  • 4 muna
  • 200 g Pähklinäpi kreeka pähkleid
  • 90 g maisijahu
  • 90 g kaerajahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • Kreem:
  • 325 g toorjuustu
  • 170 ml vahukoort
  • 4 tl rafineerimata suhkrut
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 tl kohvipulbrit
  • 2 tl magustamata kakaod
  • 1 tl (kuhjaga) želatiinipulbrit + 3 spl vett
  • Niisutamiseks:
  • 150 ml kanget kohvi
  • 1 tl suhkrut
  • Kaunistamiseks:
  • kreeka pähkleid
  • kakaod

Juhised

1

Vahusta toasoe või suhkruga kreemjaks vahuks.

2

Lisa ükshaaval juurde munad samal ajal vahustades.

3

Jahvata kreeka pähklid köögikombainis peeneks puruks/jahuks.

4

Sega omavahel maisi- ja kaerajahu, küpsetuspulber, sool ja pähklijahu.

5

Vala kuivained munavahu hulka. Lisa ka vaniljeekstrakt.

6

Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala koogitainas 18 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi.

7

Küpseta 170 kraadi juures umbes tund aega kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.

8

Jahuta kook ja eemalda vormist. Lõika kolmeks kihiks.

9

Kreemi valmistamiseks vahusta omavahel toorjuust, vahukoor, vanill, kakao- ja kohvipulber kreemjaks vahuks.

10

Sega želatiinipulber veega ja lase paar minutit paisuda. Sulata želatiin madalal kuumusel pidealt segades. Lase paar minutit jahtuda. Nirista želatiinisega peene joana toorjuustuvahu hulka samal ajal keskmisel kiirusel vahustades.

11

Valmista kange kohv ja sega hulka 1 tl suhkrut.

12

Vooderda nüüd uuesti lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga ja aseta põhja esimene kiht pähklibiskviiti.

13

Niisuta kohviga ja määri peale kreemi. Tee samamoodi kahe järgmise kihiga.

14

Lase koogil 3 tundi külmas seista.

15

Kaunista pähklite ja kakaoga.

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri