Kui mul oleks siin blogis selline kategooria nagu “eriti lihtsad küpsetamata koogid”, siis see juustukook kuuluks sinna. Särtsakalt sidrunine ja rõõmsalt helge, aga muidu üsna tummine teine, sest valget šokolaadi sai siia nüüd päris palju sisse segatud. Ja need tumedad šokolaadiküpsised on nii mõnusaks kontrastiks mahedale toorjuustule. 🙂
Ahjaa! Kasuta siis ikka mahedaid, mürkidega pritsimata ja hästi korralikult pestud sidruneid.
Sidruni-juustukook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 250 g Selga mini šokolaadiküpsiseid
- 125 g võid
- Kate:
- 400 g maitsestamata toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- 300 g valget šokolaadi
- 1 tl vaniljepastat
- 1 sidrun
- Peale:
- 175 g maitsestamata toorjuustu
- 60 ml vahukoort
- 2 tl suhkrut
- 1 tl sidrunikoort
- 2 tl sidrunimahla
- Selga mini šokolaadiküpsiseid
Juhised
Pane või sulama ja purusta küpsised.
Sega sulavõi küpsisepuru hulka ja suru saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (22-23cm) põhja.
Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.
Sulata valge šokolaad vesivannil ja lase jahtuda.
Vahusta suures kausis omavahel toasoe toorjuust ja vahukoor kerge vahu tekkimiseni.
Lisa nüüd peenelt riivitud sidrunikoor ja nirista hulka ka sulanud šokolaad samal ajal aeglasel kiirusel vahustades.
Lõpuks lisa ka sidrunimahl.
Sega kõik korralikult läbi ja määri küpsisepõhjale.
Aseta vorm külma vähemalt paariks tunniks kuni kook on tardunud.
Kreemitupsude valmistamiseks vahusta omavahel toorjuust, koor, suhkur, sidrunikoor ja -mahl kuni saad tugeva kreemi.
Tõsta kreem pritskotti ja kaunista kook.
Veel uhkema koogi saad siis, kui pistad iga kreemitupse sisse ühe miniküpsise.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole