Krõbeda kaera-tatrateki all on lihtne ja kodune kohupiim rubiinpunaste pohladega. Midagi maitsvat, kodust ja ekstratavalist. Vahel ju tuleb nii suur isu!
PS! Gluteenivaba!
Vaja läheb:
Purutainas:
100 g kaerahelbeid
75 g tatrahelbeid
75 g tatrajahu
75 g suhkrut
1/4 tl soola
75 g võid
Täidis:
600 g ricotta kohupiima
200 g hapukoort
125 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
3 muna
0,5 sidruni koort
1 spl sidrunimahla
1 spl maisitärklist
150 g pohli
Rösti kaera- ja tatrahelbeid 6-7 minutit kuival pannil ja jäta siis jahtuma. Taina valmistamiseks sega röstitud kaera- ja tatrahelbed, tatrajahu, suhkur ja sool. Näpi puru hulka külm või ja pudista sõrmede vahel kõik ühtlaseks purutainaks.
Sega kohupiim, hapukoor, suhkur, vanillsuhkur, sidrunikoor ja -mahl. Vahusta ükshaaval sisse toasoojad munad. Lisa tärklis ja vahusta uuesti kõik korralikult läbi.
Suru 2/3 purutainast küpsetuspaberiga vooderdatud väiksema kandilise koogivormi põhja (või ca 24 cm ümmargune vorm). Vala peale kohupiimatäidis ja pohlad. Pudista kõige peale ülejäänud purutainas. Küpseta kooki 190 kraadi juures 30-35 minutit. Lase 15 minutit jahtuda ja saadki juba mõnuleda.
PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja hashtagiga #koogikontor ära märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!
Kommentaare pole