Koogid

Suvikõrvitsa brownie

Suvikõrvitsa brownie on eriline sellepoolest, et see ei sisalda nisujahu ja lisatud pole grammigi rasva. Meeldivat mahlasust annavad koogile üllatuseks hoopis suvikõrvits ja pirn. Kook on tummiselt šokolaadine, seega saab sellest just šokolaadisõprade lemmik.
*Kaerajahu sisaldab teiste jahudega võrreldes rohkem proteiine ja kasulikke rasvu. Kaerajahuga valmistatud koogitainas jääb tavalisest vedelam, sest kaera veesidumisvõime on väiksem ja ilmneb alles ahjukuumuses.
PS! Juhul, kui kook tundub Sulle liiga “tervislik”, valmista sellele katteks üks mõnus toorjuustukreem.

Suvikõrvitsa brownie

Prindi retsept
By Portsjonit: 8 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 25 min

Koostisosad

  • 325 g peenelt riivitud suvikõrvitsat
  • 200 g peenelt riivitud pirni
  • 2 muna
  • 150 g rafineerimata suhkrut
  • 150 g kaerajahu
  • 150 g naturaalset kakaopulbrit
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 2 tl soodat
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl kaneeli
  • 0,5 tl soola
  • Katteks:
  • 200 ml vahukoort
  • 200 g toorjuustu
  • 2 spl kakaod
  • 2 spl rafineerimata suhkrut

Juhised

1

Mikserda munad suhkruga korralikult vahtu. Lisa riivitud suvikõrvits ja pirn.

2

Sega omavahel jahu, kakao, sooda, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Haki tume šokolaad ja lisa ka see.

3

Sega kuivained teiste ainete hulka.

4

Vala koogitainas küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (kasuta kandilist või ümmargust vormi, 24 cm läbimõõduga) ja küpseta 175 kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda.

5

Kreemi jaoks vahusta vahukoor koos toasooja toorjuustu, kakao ja suhkruga paksuks kreemiks.

6

Kata saadud kreemiga jahtunud kook. Lõika ruutudeks ja serveeri.

PS! Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    september 20, 2017 at 10:18 e.l.

    Kui suur peaks selle brownie puhul olema koogivorm? Ja kas jahukogus jääks samaks, kui kasutada nisujahu?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      september 20, 2017 at 10:33 e.l.

      Minul oli kandiline ca 16×16 cm koogivorm. Jah, jahukogus võib nisujahu puhul samaks jääda 🙂

  • Reply
    Annely
    september 13, 2019 at 6:35 p.l.

    Minul see retsept absoluutselt ei toimi. 25 minuti pärast oli kook täiesti toores. Panin 200kraadi ja veel 25 min. Siis küpses ära

    • Reply
      admin
      september 18, 2019 at 7:01 p.l.

      Hei, Annely. Aitäh tagasiside eest. Mäletan, et minul tuli see ilusti välja. Ahjud on erinevad ja võimalik, et asi on selles, aga vaatan kogused üle ja proovin igaks juhuks uuesti 🙂

    Kommenteeri