See mõnusmõnus nostalgiline
magustoit, mida lasteaias ja vanaema juures ikka ja jälle pakuti ja millest kunagi isu täis ei saanud. MANNAVAHT! Mäletan, et imestasin väiksena alati, et kuidas küll on võimalik, et üks magustoit on nii ilusat värvi ja nii õhuline… justkui sööks roosat ja pehmet pilve.
Seekord valmistasin selle roosa pilve pisut teistsuguses võtmes- lisasin roseepipart ja serveerisin mandlipiimaga.
Retsepti leiad ka Toit&Trend jaanuar-veebruar numbrist.
Kogus: 6-8
Vaja läheb:
1 liiter
jõhvika-/sõstramahla (kui on kontsentreeritud, siis lahjenda veega)
jõhvika-/sõstramahla (kui on kontsentreeritud, siis lahjenda veega)
150 g mannat
50 g suhkrut
1 tl
roseepipart
roseepipart
Serveerimiseks:
mandlipiima
roseepipart
marju
Tee nii:
Kuumuta mahl
koos suhkruga keemiseni. Lisa siis vispliga pidevalt segades manna. Lase nüüd
manna-mahlasegul podiseda kuni pakseneb. Selleks kulub umbes 10 minutit.
koos suhkruga keemiseni. Lisa siis vispliga pidevalt segades manna. Lase nüüd
manna-mahlasegul podiseda kuni pakseneb. Selleks kulub umbes 10 minutit.
Tõsta tulelt
eemale ja vala segu suuremasse kaussi. Lase umbes 30 minutit jahtuda ja vahusta
siis mikseriga kohevaks vahuks. Vahustamise lõpus lisa roseepipar.
eemale ja vala segu suuremasse kaussi. Lase umbes 30 minutit jahtuda ja vahusta
siis mikseriga kohevaks vahuks. Vahustamise lõpus lisa roseepipar.
Serveeri mannavahtu
mandlipiima, marjade ja veel mõne roseepiprateraga.
mandlipiima, marjade ja veel mõne roseepiprateraga.
PS!
Kui Sa teed seda magustoitu, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on “avalik”, mitte “privaatne” 🙂
Kui Sa teed seda magustoitu, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on “avalik”, mitte “privaatne” 🙂
Kommentaare pole