Nüüd, kus rabarber vohab nii mis kole, tuleb sellele lisaks rabarberikookidele ka miskit muud moodi rakendust leida. Ja mul pole selle vastu mitte midagi, sest näiteks see lihtne kissell siin oli juba lapsepõlves minu suur lemmik.
Mäletan veel nii hästi kui vanaema mind ja mu õde õues jooksmise-mängimise vahepeal sahvris jahutatud külma rabarberkisselli kutsus jooma. Just kergelt jahutatuna on kissell kõige parem!
See siin on minu versioon rabarberikissellist, kuhu lisasin värviks ka maasikaid.
Rabarberi-maasikakissell
Prindi retseptKoostisosad
- Vaja läheb:
- 3 keskmist rabarberivart
- 200 g maasikaid
- 1 liiter vett
- 4-5 spl suhkrut
- 2 spl maisitärklist
- Serveerimiseks:
- 300 g kohupiima
Juhised
Koori rabarberivarred ja lõika umbes 1 cm juppideks. Haki ka maasikad väiksemateks tükkideks. Kui kasutad noori ja pisemaid rabarberivarsi, siis pole koorida vaja.
Vala rabarberi ja maasikatükid potti. Lisa vesi ja suhkur. Lase keskmisel kuumusel 15-20 min podiseda kuni rabarber on pehme. Sega siis tärklis vähese külma veega ja lisa tärklisesegu teiste ainete hulka. Sega kuni kissell pakseneb.
Lase täielikult jahtuda.
Serveeri kisselli magustoiduna koos kohupiimaga või joo niisama klaasist.
PS! Kui sa teed seda kisselli, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole