Need vastlakuklikesed meisterdasin juba valmis kuklitest. Fazeril on sellised toredad tooted nagu Brioche kuklid, mis on mõnusalt pehmed ja sobivad nii soolase kui ka magusa täidisega. Niiet kui ei viitsi ise kukleid küpsetama hakata, siis on need vastlakukliteks üsna hea ja mugav variant. Vaja ainult maitsev täidis sisse leiutada!
Dumle šokolaadi olen varasemaltki oma retseptides kasutanud ja sellega näiteks ülimaitsvat juustukooki küpsetanud. Vaata juba 8 aastat vana, aga alati toimivat retsepti siit- Dumle šokolaadiga juustukook. Oma karamellise ja kreemja sisuga on see šoks sobilik lisand ka kukli vahele.
Kaneeli seltsis pehmeks hautatud õunad, hõrk Dumle šokolaadi kreem ja kohev kohupiimavaht pehme kukli vahel- see kõik kokku on nii hea, et tundub nagu vastlakukli järgmine level! :))
Vastlakukkel Dumle šokolaadi ja kaneeliste õuntega
Prindi retseptKoostisosad
- 4 suurt või 8 väikest Fazer Brioche kuklit
- Kohupiimavaht:
- 200 g vaniljekohupiima
- 200 g vahukoort
- Õunatäidis:
- 3 haput õuna
- 1 tl kaneeli
- 1 spl suhkrut
- Dumle täidis:
- 100 g Fazer Dumle šokolaadikomme
- 30 g vahukoort
Juhised
Valmista kõigepealt õunasegu. Selleks koori ja tükelda õun. Tõsta õunatükid potti, lisa suhkur ja kaneel. Hauta umbes 15 minutit kuni õun on pehme. Lase jahtuda.
Šokolaadikreemi jaoks poolita Dumle kommid. Vala koor väiksesse potti ja tõsta potti ka Dumle kommid. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades kuni saad šokolaadikreemi.
Kohupiimavahu jaoks vahusta koor keskmise vahuni ja lisa seejärel kohupiim. Vahusta veel kuni saad paksu kohupiimavahu.
Õõnesta kuklid seest pisut tühjemaks ja tõsta sisse kõigepealt (suure kukli puhul) umbes 2 spl õunasegu, seejärel 2 tl šokolaadikreemi ja kõige lõpuks pritsi peale kohupiimakreem.
Tõsta kuklile „katus“ peale ja puista üle tuhksuhkruga.
PS! Kui sa teed neid kukleid, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole