Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Avokaado-laimi toorkook

Mõnusalt kreemjas ja hapukas avokaado-laimi toorkook mõjub oma helerohelise värvi poolest nagu värskuse teraapia. Tõeline kevadekuulutaja.. keset paksu lumist talve 🙂
Koogi koostises pole kasutatud valget suhkrut ega valget jahu, mis teeb sellest tavapärasest pisut tervislikuma maiustuse.

Koogi võid juba mitu päeva varem valmis teha, et siis õigel päeval paar tundi enne serveerimist lihtsalt sügavkülmast välja võtta ja nautima hakata.

Avokaado-laimi toorkook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1 tund + 2,5 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 12 datlit (Rimi Juicy värsked datlid)
  • 40 g kookoshelbeid
  • 40 g toortatrajahu
  • 40 g mandlijahu
  • 50 g kookosõli
  • 1/5 tl soola
  • Täidis:
  • 2,5 küpset avokaadot (330g)
  • 60 ml agaavisiirupit
  • 2 laimi mahl
  • 1 laimi peenelt riivitud koor
  • 125 ml kookospiima
  • 30 g kookosõli
  • 1 tl vaniljepastat/-ekstrakti
  • Kaunistamiseks:
  • laimiviile
  • värskeid marju

Juhised

1

Eemalda datlitelt kivid ja haki pehmed datlid väikesteks tükkideks. Lisa datlite hulka kõik ülejäänud põhja koostisosad ja sega kätega kõik ühtlaseks massiks. Suru lahtikäiva vormi põhja ja äärtesse. Pildil olev kook on tehtud piklikku 36 cm x 13 cm vormi, kuid võid kasutada ka ümmargust ca 22 cm läbimõõduga vormi. Pane 20 minutiks külma.

2

Tükelda avokaado viljalihaja tõsta blenderkannu. Lisa agaavisiirup, laimimahl, -koor, kookosõli, kookospiim ja vanilje. Töötle kõik ühtlaseks kreemjaks massiks. Maitse ja lisa veel soovi korral laimimahla.

3

Tõsta vorm üleöö tavakülmkappi või hoia 2,5 tundi sügavkülmas kuni täidis on tahkemaks saanud ja kooki on võimalik tükkideks lõigata.

4

Kaunista kook marjade ja laimiviiludega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri