Keeksid, muffinid ja küpsetised

Sõõrikud metspähklite & šokolaadiga

Sõõrikute valmistamine kodus ei olegi nii keeruline kui alguses tundub. Röstitud metspähklite ja šokolaadiga kaetult maitsevad need igal juhul oivaliselt!
PS! Selle retseptiga küpsetades ei ole sul vaja spetsiaalset sõõrikupanni ega -dosaatorit, aga ole siis kuuma õliga küpsetades topelt ettevaatlik ja ära ennast ära kõrveta 🙂

Sõõrikud metspähklite & šokolaadiga

Prindi retsept
By Portsjonit: umbes 20 tk Valmistusaeg: 2 tundi Küpsetusaeg: 20 min

Koostisosad

  • Sõõrikud:
  • 460 g nisujahu
  • 1 pk (12 g) kuivpärmi
  • 3/4 tl soola
  • 2 spl suhkrut
  • 50 g võid
  • 270 ml piima
  • 1 muna
  • Praadimiseks:
  • mahedamaitselist õli (nt rapsiõli)
  • Katmiseks:
  • 200 g tumedat šokolaad
  • 70 g valget šokolaadi
  • 130 ml koort
  • 100 g Pähklinäpi metspähkleid

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma. Sega omavahel jahu, suhkur, sool ja kuivpärm.

2

Soojenda piim käesoojaks (u 38 kraadini).

3

Vala nüüd jahusegu sisse piim, sulanud või ja muna. Sega kõik kokku ja sõtku kõik üheks tainapalliks.

4

Jäta sooja kohta rätiku alla kerkima (umbes tunniks ajaks). Soovitan aga panna kausi sees olev tainas 45 kraadisesse küpsetusahju kerkima. Nii toimub kerkimisprotsess oluliselt kiiremini, nii umbes 40 min.

5

Kerkinud tainas rulli jahusel laual suureks ristkülikuks laiali. Lõika tainast umbes 12 cm pikkused ja 2 cm laiused ribad. Pigista tainariba otsad omavahel kokku ja aseta tainarõngad küpsetusplaadile rätiku alla veel umbes 20 minutiks kerkima.

6

Vala potti õli ja kuumuta. Nüüd tõsta tainarõngad kuuma õli sisse. Oleneb poti suurusest, aga umbes 3 tükki korraga. Kuumuta sõõrikuid mõlemalt poolt umbes 1 minut kuni on kuldsed. Tõsta siis majapidamispaberile jahtuma, nii saab ka liigne õli paberisse nõrguda.

7

Lase sõõrikutel maha jahtuda.

8

Samal ajal rösti ahjus küpsetusplaadil metspähkleid ehk küpseta neid 180 kraadi juures 10 minutit. Lase jahtuda ja eemalda koor.

9

Haki tume šokolaad. Kuumuta 100 ml koort keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt eemale. Lisa šokolaaditükid ja sega kuni on sulanud.

10

Pista sõõrikud ükshaaval kõik šokolaadi sisse.

11

Nüüd haki valge šokolaad ja kuumuta ülejäänud 30 ml koort. Tõsta koorepott kuumalt pliidilt kõrvale. Lisa šokolaaditükid kuuma koore sisse ja sega kuni on sulanud. Triibuta sõõrikutele valge šokolaadiga triibud.

12

Haki pähklid ja kata sõõrikud pähklipuruga. Naudi kohe!

PS! Kui sa teed neid sõõrikuid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Kaare
    märts 30, 2021 at 2:19 p.l.

    Suu jookseb hirmsasti vett! Pähklid ja šokolaad!

    • Reply
      admin
      märts 31, 2021 at 4:40 p.l.

      Jaa, röstitud metspähklid ja šokolaad on tõesti hea kombo!! 🙂

    Kommenteeri