Jäätised ja magustoidud

Vegan pasha

Lihavõttepühadeks valmistan sel aastal traditsioonilise pasha asemel hoopis vegan pasha. Pasha tekstuur tuli tõesti äärmiselt sarnane kohupiimale ja maitse ülimõnus! Kohupiimane tekstuur tekib pashale tänu leotatud toortatrale, rammusamat rolli täidab selles magustoidus india pähkel.

Nagu pasha sees ikka kombeks, lisasin hulka ka värvilisi marmelaaditükke. Juurde segasin apelsinikoort, krõbedaks röstitud mandlilaaste ja šokolaaditükke!

Proovi enda peres ka ja lase arvata, mis koostisosadega on tegu. Võin kihla vedada, et enamus maiustajaid ei saa arugi, et tegu pole päris kohupiimast valmistatud pashaga 🙂

Vegan pasha

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8

Koostisosad

  • 250 g toortatart
  • 250 g india pähkleid
  • 50 g toorsuhkrut
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 120 ml kookospiima (kasutasin Santa Maria rammusat kookoskreemi)
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 1/2 apelsini mahl
  • 100 g marmelaadi (kasutasin Fazeri värvilisi marmelaadikuule)
  • 50 g mandleid
  • 50 g hakitud tumedat šokolaadi (kasutasin Fazeri 44 % kakaosisaldusega šokolaadi)
  • Kaunistamiseks:
  • 250 ml kaeravahukoort (kasutasin Tere vahustamiseks kaerakoort)
  • šokolaadi
  • marmelaadi

Juhised

1

Pane tatar ja india pähklid eelmisel õhtul (või vähemalt 4 tundi enne) vette likku.

2

Kurna veest ning vala tatar ja pähklid blenderisse.

3

Lisa ka suhkur, vaniljeekstrakt, kookospiim, riivitud apelsinikoor ja -mahl.

4

Töötle kõik ühtlaseks kreemiks.

5

Rösti kuumal ja kuival pannil mandlilaastud kuldseks. Lase jahtuda.

6

Haki šokolaad ja marmelaad.

7

Lisa tatra-pähklikreemi hulka marmelaaditükid, šokolaaditükid ja mandlilaastud.

8

Tõsta pashamass marliga vooderdatud sõelale (umbes 20 cm läbimõõduga) nõrguma. Kata marliga ja aseta midagi raskuseks peale, nt taldrik.

9

Lase üleöö külmkapis seista. Hommikul peaks natuke olema "vett" välja nõrgunud. Minul oli seda umbes 3-4 spl jagu.

10

Eemalda siis pasha "vormist".

11

Kaunista vahustatud kaerakoore, marmelaadi ja šokolaadiga.

12

Mõnus!

PS! Kui sa teed seda pashat, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri