Jäätised ja magustoidud

Mannavaht

Varasest lapsepõlvest meeles magustoitu, roosat mannavahtu, teevad kõige paremini ikka vanaemad. Samas mulle tundub, et mul tuleb ka juba täitsa hästi välja! 🙂

Äratasin ellu selle nostalgilise magustoidu ja serveerisin mannavahtu krõbeda müsli, maasikate ja mandlipiimaga. Imehea!

Õiget maasikate hooaega peab küll veel veidi aega ootama, aga miskit juba turult on leida. Äkki toob see maasikatega serveeritud magustoit päikese ja suve veidi lähemale!

Mannavaht krõbeda müsliga

Prindi retsept
By Portsjonit: 5-6 Valmistusaeg: 1 tund

Koostisosad

  • 150 ml maasikapüreed
  • 150 ml mustsõstrasiirupit
  • 700 ml vett
  • 135 g mannat
  • 2 spl suhkrut
  • 1 spl vanillisuhkrut
  • Serveerimiseks:
  • värskeid maasikaid
  • piima
  • krõbedat kodus tehtud müslit*
  • Müsli:
  • 300 g kaerahelbeid
  • 100 g pähkleid
  • 75 g kuivatatud jõhvikaid või muid marju
  • 20 g kookoshelbeid
  • 30 g kookosõli
  • 50 g vahtrasiirupit või muud magustajat

Juhised

1

Kuumuta maasikapüree, siirup ja vesi potis keemiseni.

2

Lisa manna, samal ajal kogu aeg vispeldades.

3

Lase mannasegul aeglasel tulel 5-6 min podiseda. Jäta jahtuma. Vahusta veel lõpuks mikseriga korralikult läbi, et läheks rohkem kohevamaks.

4

Müsli valmistamiseks sulata väikeses kookosõli koos vahtrasiirupiga.

5

Haki pähklid suure noaga veidi peenemaks.

6

Vala kookosõli-siirupisegu pähklite ja kaerahelveste peale ning sega kõik korralikult läbi. Jaota müslisegu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aseta 180 kraadisesse ahju ca 30 minutiks. Sega paar korda küpsemise ajal, et igalt poolt ühtlaselt pruunistuks. Hiljem lisa kuivatatud marjad ja kookoshelbed. Säilita müslit kaanega suletud õhukindlas purgis.

PS! Kui sa teed seda magustoitu , siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri