Jäätised ja magustoidud/ Smuutid ja hommikusöögid

Apelsinisõrnikud

Jätkan Ukrainale iseloomulike toitudega. Seekord on fookuses sõrnikud ehk väikesed kohupiimapannkoogid! Sõrnikuid olen varemgi teinud, aga seekord valmistasin need pisut erilisemal moel- apelsini ja mandlilaastudega! Samuti ei ole ma varem sõrnikuid enne praadimist jahu sees paneerinud. See meetod jätab sõrnikute sisu minu meelest mahlasemaks kui muidu.

Krõmpsuvate mandlilaastude ja natukese apelsinikoorega maitsestatud sõrnikud on mõnusad hommikusöögiks või magustoiduna nautimiseks.

Serveerisin sõrnikuid Tere mõnusalt kreemja ja mahedamaitselise punase apelsini Kreeka jogurtiga.

Retsept valmis koostöös Terega.

Apelsinisõrnikud

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 20 min

Koostisosad

  • 400 g Tere vanillikohupiima
  • 1 spl vedelat mett
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 2 muna
  • 1 munakollane
  • 1/4 tl soola
  • 80 g + 50 g nisujahu
  • 35 g mandlilaaste
  • Praadimiseks:
  • Tere võid / õli
  • Serveerimiseks:
  • Tere punase apelsiniga Kreeka jogurtit
  • mandlilaaste
  • apelsiniviile

Juhised

1

Sega vanillikohupiima hulka munad, munakollane, mesi, sool ja peenikese riiviga riivitud apelsinikoor. Sega hulka ka 80 g nisujahu ja mandlilaastud. Jäta kohupiimasegu 20 minutiks külmkappi seisma.

2

Võta 1 sl jagu kohupiimatainast, vajuta see mõlemalt poolt jahu seest läbi. Prae sõrnikuid võiga määritud kuumal pannil mõlemalt poolt 3-4 minutit.

3

Serveeri sõrnikuid soojalt mandlilaastude ja punase apelsini jogurtiga.

PS! Kui sa teed neid sõrnikuid, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri