Koogid

Kihiline küpsise-šokolaaditort

Mmmmm kellele ei meeldiks šokolaadiküpsised! Need Fazeri šokolaadipisarad olid väiksena kindlasti minu lemmikute seas. Mäletan, et mulle meeldis eriti just see, et šokolaadipisara küpsised olid suures pakis, seega jätkus neid alati kauemaks kui kõiki teisi küpsiseid 😀

Ma arvan, et ma pole ainuke, kes šokolaadiküpsiseid tehes võitleb tavaliselt sellega, et küpsisetainast enne ahju minekut kõike ära ei sööks, sest see tainas maitseb lihtsalt niiii ulmehästi. Sellepärast tegin selle koogi just küpsisetainast inspireerituna ja segasin seda mõnusat küpsisepuru nii kreemi kui ka küpsisepallikeste sisse. Ja no need viimased tulid kohe eriti head, justnagu söökski küpsisetainast!!

Välimuse järgi võib tunduda, et seda kooki on keeruline teha, aga tegelikult ei nõua see suurt vaeva. Pole vaja ju isegi želatiiniga jännata 🙂

Kihiline küpsise-šokolaaditort

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • Šokolaadibiskviit:
  • 120 g võid
  • 120 g Fazeri küpsetusšokolaadi (44%)
  • 120 g suhkrut
  • 4 muna
  • 120 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • Kreem:
  • 220 g mascarpone kreemjuustu
  • 220 ml vahukoort
  • 1 spl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • soovi korral 2 spl Vana-Tallinna likööri
  • 100 g Fazer Jyväshyvä šokolaaditükkidega küpsiseid
  • 200 g maasikaid
  • Pallikesed:
  • 100 g Fazeri Jyväshyvä šokolaaditükkidega küpsiseid
  • 45 g toorjuustu või sulatatud juustu
  • 2 tl Vana-Tallinna likööri
  • Šokolaadikaste:
  • 50 g Fazeri küpsetusšokolaadi (44%)
  • 30 ml vahukoort
  • Peale puistamiseks:
  • küpsisepuru
  • söödavaid lilli (mina kasutasin võõrasemaõisi)

Juhised

1

Alusta šokolaadibiskviidi valmistamisest. Selleks sulata madalal kuumusel potis või koos hakitud šokolaadiga.

2

Kui šokolaad on sulanud, siis tõsta pott kõrvale ja sega sisse suhkur. Lase u 20 min jahtuda.

3

Vahusta nüüd šokolaadisegu sisse ükshaaval munad.

4

Sega jahu soola ja küpsetuspulbriga ning lisa ka kuivained šokolaadisegule.

5

Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18 cm).

6

Küpseta 170 kraadises ahjus 45 minutit kuni keskele pistetud puutikuke jääb kuivaks.

7

Lase biskviidil jahtuda ja lõika siis kolmeks kihiks.

8

Vahepeal kui biskviit jahtub, valmista küpsisepallikesed. Selleks purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks. Küpsisepuru läheb sul vaja ka koogi katmiseks ja kreemi tegemiseks, seega võid juba ühekorraga rohkem purustada.

9

Sega 100 g küpsisepuru hulka toorjuust ja liköör. Vormi käte vahel pallikesed, veereta neid veel natuke küpsisepurus ja aseta koogi valmimise ajaks külmkappi.

10

Kreemi valmistamiseks vahusta omavahel mascarpone, vahukoor ja suhkrud.

11

Sega 100 g küpsisepuru mascarponekreemi sisse. Võid lisada kreemile ka sutsuke Vana-Tallinna likööri.

12

Tõsta nüüd esimene šokolaadibiskviidikiht serveerimisalusele ja määri sellele 1/3 kreemist. Kata kreemikiht maasikatükkidega

13

Tee samamoodi kahe järgneva kihiga.

14

Kolmandale kihile säti maasikate asemel küpsisepallikesed.

15

Kaunista kook küpsisepuruga.

16

Vahetult enne serveerimist valmista šokolaadikaste. Selleks kuumuta väikeses potis koor ja sega hulka hakitud šokolaad. Sega kuni šokolaad on sulanud. Vala kaste koogile ja serveeri.

PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

2 kommentaari

  • Reply
    Liisu
    mai 10, 2020 at 1:03 p.l.

    Tahtsin mainida, et šokolaadibiskviidi osas on kirjas “soodat”, kuigi peaks vist “sool” olema 🙂

    • Reply
      admin
      mai 11, 2020 at 10:17 e.l.

      Oii, on jah! Aitäh Sulle, et märkasid 🙂

    Kommenteeri