Külluslik metspähkli-šokolaaditort
Prindi retseptKoostisosad
- Biskviit:
- 2x 3 muna
- 2x 90 g suhkrut
- 2x 90 g nisujahu
- 2x 30 ml piima
- 2x 40 g võid
- 2x 0,5 tl küpsetuspulbrit
- Kreem:
- 275 g mascarpone toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- 2 spl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- Pähklikreem:
- 120 g kooritud ja röstitud metspähkleid
- 120 g tumedat šokolaadi
- 50 g kookosrasva
- 2 spl rafineerimata suhkrut
- Šokolaadikate:
- 100 g tumedat šokolaadi
- 75 ml vahukoort
- Niisutamiseks:
- 2-3 tassi kohvi+ 2 tl suhkrut
- Kaunistamiseks:
- 100 ml vahukoort
- 0,5 tl suhkrut
- 0,5 tl kohvipuru
- Ferrero Rocher šokolaadikomme
Juhised
Kõigepealt vala pähklite peale nii palju vett, et need oleksid kaetud. Jäta need pähklikreemi jaoks likku.
Biskviidi valmistamiseks sulata või koos piimaga väikeses potis, jäta jahtuma.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber.
Vala munavahu hulka jahtunud võisegu ja seejärel sõelu sisse jahu.
Sega hoolikalt kõik omavahel läbi, et jahutükke sisse ei jääks.
Vala biskviiditainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (18-20 cm) ja küpseta 180 kraadises ahjus 20-25 minutit kuni biskviit on kuldne ja küpsenud. Lase jahtuda.
Tee samamoodi veel üks biskviit.
Pähklikreemi jaoks nõruta pähklid veest ja vala kannmikserisse. Sulata vesivannil šokolaad ja lase jahtuda. Töötle pähklid kannmikseris kreemjaks massiks, lisa suhkur, kookosrasv ja sulašokolaad. Töötle veel kuni saad ühtlase kreemi.
Valmista toorjuustukreem. Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga kergelt vahtu ja lisa mascarpone toorjuust. Vahusta kuni on kohev kreem.
Lõika mõlemad biskviidid kaheks.
Aseta üks biskviidi kiht tordialusele ja niisuta kohviga.
Määri biskviidikihile 1/3 osa pähklikreemist.
Seejärel määri 1/3 osa toorjuustukreemist.
Kata siis järgmise biskviidikihiga ja niisuta kohviga.
Määri ka sellele pähklikreemi ja toorjuustukreemi.
Samamoodi tee kolmanda kihiga.
Neljas kiht biskviiti niisuta lihtsalt kohviga.
Valmista šokolaadikate. Selleks haki šokolaad väikesteks tükkideks.
Kuumuta koor keemiseni ja tõsta tulelt.
Sega šokolaaditükid kuuma koore sisse. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud.
Vala šokolaadisegu ühtlaselt neljandale biskviidikihile.
Lase šokolaadil niriseda ka tordi külgedele.
Pane nüüd tort 2-3 tunniks külma maitsestuma.
Kaunistamiseks vahusta omavahel koor, suhkur ja kohvipuru kohevaks.
Pritsi kondiitrikoti abil tordile kooretupsud ja aseta iga tupsu peale šokolaadikomm.
Ja saigi valmis!
PS! Kui Sa teed seda torti, siis ära unusta pilti teha ja #koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa valmistanud oled! Instagramis näen Sinu pilti vaid siis, kui Su konto on “avalik”, mitte “privaatne” 🙂
4 kommentaari
Anonymous
jaanuar 21, 2018 at 8:04 p.l.Plaanin teha seda kooki, kuid mõningaid asju modifitseerin. Mul on 26 cm läbimõõduga koogivorm. Kas oleks mõeldav, et valmistan kahe põhja koguse tainast ja küpsetan ühes vormis ning lõikan hiljem kolmeks? Või seda biskviiti keeruline lõigata?
Merilin Siimpoeg
jaanuar 24, 2018 at 9:22 p.l.Usun, et selline variant toimiks küll 🙂 Lase biskviidil korralikult maha jahtuda ja lõika suure noaga ettevaatlikult kolmeks kihiks.
Anonymous
veebruar 3, 2018 at 9:55 p.l.Tegin selle koguse biskviiti 26 cm läbimõõduga vormi ja jäi nii õhuke, et sain ainult kaheks lõigata. Panin siis mõlemad kreemid kahe kihi vahele (pähkli oma oli suht omalooming, kuna mul kannmikserit ei ole) ning peale tegin natuke rohkem šokolaadikatet. Jäin tordiga rahule, kuigi oli väga rammus ja magus ning süüa jõudsin korraga väikese tüki. Külalised ka kiitsid.
Merilin Siimpoeg
veebruar 5, 2018 at 9:39 e.l.Hei! Tore, et tordiga ikkagi rahule jäid, rammus on see tõesti. Kui kahte eraldi vormi küpsetada, siis neid kihte lihtsam pooleks lõigata;)