Koogid

Kõrvitsa-kohupiimakook

Seekord pakun Sulle uhket ja kihilist sügistorti. Erinevat tooni kihid teevad tordi nii palju pidulikumaks! Mahedamaitselisele kohupiima-kõrvitsasegule lisavad tugevamat nooti maapähklivõi, kaneel ja brändi.

Muuda hall argipäev põnevamaks ja maitsekamaks ehk kutsu sõbrad külla ning paku neile hõrku sügisvärvides torti!

Soovitan kasutada muskaatkõrvitsat, mis annab koogikihile erksama oranžika värvuse!

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu!

Kõrvitsa-kohupiimakook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Põhi:
  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 100 g võid
  • Täidis:
  • 4 sl maapähklivõid
  • 450 g kõrvitsapüreed*
  • 400 g kohupiima
  • 200 g vahukoort
  • 150 g valget šokolaadi
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 sl brändit
  • soovi korral 1 tl kaneeli
  • 5 želatiinilehte
  • Kaunistamiseks:
  • 2-3 maapähkliküpsist või muud küpsist

Juhised

1

*Kõrvitsapüree valmistamiseks soovitan kasutada muskaatkõrvitsat, mis on maitsepoolest magusam ja värvuselt kollasem ja tekstuurilt tihkem. Tükeldage kõrvits umbes 3-4 cm suurusteks tükkideks. Jaotage kõrvitsatükid ahjuplaadi peale laiali. Küpsetage 200 kraadises ahjus 15 min ja laske jahtuda.

2

Eemalda kõrvitsatükkidelt koor. Tõsta kooritud kõrvitsatükid kannmikserisse ja töötle kreemjaks. Vajadusel lisa veidi vett.

3

Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 cm) küpsetuspaberiga.

4

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass koogivormi põhja ja aseta vorm täidise valmistamise ajaks külmkappi.

5

Määri maapähklivõi küpsisepõhjale ühtlase kihina laiali. Seejärel määri peale 250 g kõrvitsapüreed. Kõrvitsapüree peaks olema üsna paksu konsistentsiga, et seda oleks hea määrida. Vahusta kohupiim ja vahukoor kergelt läbi. Lisa kõrvitsapüree, vanillisuhkur ja soovi korral kaneel. Sega läbi

6

Lõika valge šokolaad väikesteks tükkideks. Sulata vesivannil. Jahuta šokolaadisegu mõned minutid. Vala nüüd peene joana sulanud šokolaad kohupiima-kõrvitsasegu hulka samal ajal segades.

7

Aseta želatiinilehed külma vette likku ja lase 5 minutit seista. Kuumuta väikeses potis 4 sl vett keemiseni ja tõsta siis tulelt eemale. Pigista nüüd leotatud želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse. Lase želatiinisegul mõned minutid jahtuda. Nirista želatiinisegu peene joana täidisesegu hulka samal ajal segades. Vala nüüd koogitäidis põhjale.

8

Hoia kooki 3-4 tundi külmkapis kuni täidisesegu on tahenenud.

9

Kaunista küpsisepuruga!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri