Eestlastele omast teraviljasegu ehk kamajahu tasub vahelduseks ka muudmoodi tarbida kui vaid keefiriga segades! Piduliku ja elegantse välimusega toorjuustukoogi sisse sobib kama igal juhul üllatavalt hästi. Maitselt üsna lihtsale ja kreemjale toorjuustukoogile annavad särtsakalt haput kontrasti sügavpunased jõhvikad! Kusjuures see kook sobib hästi ka homseks isadepäevaks!
Jõhvikate asemel võid koogis kasutada ka näiteks vaarikaid või mustsõstraid. Sobivad ka külmutatud marjad, kuid lase neil enne sulada!
Retsept on ilmunud ka ajakirjas Tiiu!
Toorjuustu-kamakook jõhvikatega
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 175 Digestive küpsiseid
- 85 g võid
- Täidis:
- 300 g toorjuustu
- 200 g hapukoort
- 4 sl kamajahu
- 2 tl vanillisuhkrut
- 50 g suhkrut
- 200 ml vahukoort
- 5,5 želatiinilehte
- 250 g jõhvikaid
- Kaunistamiseks:
- 1 sl kamajahu
Juhised
Vooderda 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetupaberiga.
Purusta küpsised ja sega sulavõiga.
Suru küpsisemass koogivormi põhja ja aseta vorm külmkappi.
Sega omavahel toasoe toorjuust, hapukoor, kamajahu, suhkur ja vanillisuhkur.
Lisa vahukoor ja vahusta kuni saad kerge vahu.
Hoida želatiinilehti 5 min külmas vees.
Kuumuta 4 sl vett väikeses potis keemiseni.
Tõsta siis kuumalt pliidilt eemale, pigistage želatiinilehed kuivemaks ja sega kuuma vee sisse.
Lase želatiinisegul mõned minutid jahtuda ja lisa siis peene joana kreemi hulka.
Jaota koogipõhjale laiali ½ jõhvikatest.
Määri peale koogikreem.
Lase külmkapis 3-4 tundi tarduda.
Eemalda seejärel kook vormist.
Kaunista jõhvikate, kamajahu ja küpsisepuruga!
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡
Kommentaare pole