Leib ja sai/ Soolane

Juustunaan

India toidu üks oluline komponent on india leib ehk naan. Naani pakutakse indias paljude roogade kaaslaseks, kuid olen avastanud, et seda on mõnus süüa ka iseseisva snäkina näiteks kreemja hummuse seltsis. Indiapäraselt soovitan serveerida seda värske kurgiraitaga. Minu eriline lemmik on juustu ja küüslaugu lisandiga naan. See mõnusalt veniv juust seal kuuma naani sees on lihtsalt vastupandamatult hea!

Kui juustust ei hooli, valmistage naanid ilma juustutäidiseta!

Retsept ilmus ka ajakrijas Tiiu!

Juustunaan

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • 45 ml käesooja vett
  • 2 tl suhkrut
  • 2 tl kuivpärmi
  • 200 ml käesooja piima
  • 200 ml maitsestamata jogurtit
  • 4 sl õli
  • 3 küüslauguküünt
  • 500 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soola
  • Täidis:
  • umbes 75 g riivitud mozzarella juustu
  • 40 g riivitud parmesani või forte juustu
  • Kurgi raita:
  • ½ värsket pikka kurki
  • peotäis värsket koriandrit
  • 250 ml maitsestamata jogurtit
  • 0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • 1 tl suhkrut
  • soola
  • must pipart
  • soovi korral 1 küüslauguküüs

Juhised

1

Segage kausis käesoe vesi, pärm ja suhkur. Laske 5 min seista kuni pinnale kerkivad väikesed mullikesed.

2

Segage juurde piim, jogurt, õli, hakitud küüslauk, jahu ja küpsetuspulber ja sool. Segage kuni tainas lööb käte küljest lahti.

3

Kummutage tainas jahusele lauale ja sõtkuge jahuste kätega umbes 3 minutit, kuni tainas on ühtlane. Tõstke tainas tagasi kaussi ja laske toatemperatuuril umbes tund aega kerkida kuni tainas on kahekordistunud.

4

Vahepeal valmistage raita. Selle jaoks hakkige kurk väikesteks tükkideks. Hakkige ka koriander. Segage jogurti sisse kurgitükid, koriander, vürtsköömned, suhkur, sool ja pipar. Soovi korral lisage ka hakitud küüslauguküüs. Hoidke raitat külmkapis.

5

Jaotage nüüd tainas 10ks võrdseks osaks. Rullige need kergelt jahusel laual piklikeks tükkideks, tõstke iga tüki keskele mozzarellajuust ja parmesanitüüpi juust. Tõstke tainaääred keskele kokku ja veeretage käte vahel pallikesed. Vajutage tainapallike käte vahel lamedamaks. Nii, et see oleks umbes 15 cm pikk. Praadige õlisel pannil mõlemalt poolt 2-3 minutit. Serveerige kuumalt koos külma raitakastmega!

PS! Kui sa teed seda naani, siis ära unusta @koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled! ♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri