See maitsekas salat sobib eelkõige kergemaks õhtusöögiks ja kui miskit juhtub alles jääma, saad järgmise päeva lõunasöögiks karbiga tööle kaasa haarata!
ps! Mulle meeldib selle salati puhul selle eriline, mõnusalt umamine seesamikaste! Kui sa pole aga suur seesamisõber, siis võid tahiini ehk seesamipasta siin retseptis maapähklivõiga asendada.
Kanafileesalat marineeritud seente ja seesamikastmega
Prindi retseptKoostisosad
- 1 suurem (250 g) kanafilee
- soola
- oliiviõli
- 2 peotäit värskeid salatilehti
- 1 suurem soolakurk
- 1 paprika
- 3 keskmist keedetud kartulit
- 100 g marineeritud kukeseeni või muid seeni
- Kaste:
- 1,5 sl tahiinit ehk seesamiseemnepastat
- 1 sl oliiviõli
- 2 sl sidrunimahla
- 1 tl mett
- 0,5 tl soola
- Serveerimiseks:
- seesamiseemneid
- musta pipart
Juhised
Esmalt piserda kanafilee kergelt oliiviõliga üle ja maitseta soolaga. Küpseta fileed ahjus 190 kraadi juures umbes 20 minutit kuni kanaliha on valmis. Tõsta siis ahjust välja jahtuma.
Viiluta kartulid ja soolakurk. Ribasta paprika. Säti vaagnale laiali salatilehed, tõsta peale kartuliviilud, kurgiviilud ja paprikaribad. Viiluta kana. Salati keskele säti kanaviilud.
Kastme jaoks sega omavahel kõik kastme koostisosad. Nirista salatile. Enne serveerimist puista salatile peale seesamiseemneid ja veidi musta pipart.
PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole