Need näkileivad on selles mõttes mõnusad, et neid saad suurema portsu mitu päeva varem valmis teha, et siis sobival päeval koos hea ja paremaga lauale sättida. Mulle meeldib näkileiba küpsetada kinoaga, mis annab ägedalt krõmpuva tekstuuri. Sellest kiudainerikkast leivast saad murda just endale meelepärased tükid ja nii, et kõigile jaguks. Serveeri näkileiba juustukastme, hummuse, kreeka jogurti, pasteedi või mõne muu maitsva lisandiga.
Mina serveerisingi näkileiba seekord just Tere cheddar juustukastmega, mis on nii kreemjas ja isuäratav. See lausa kutsub sinna sisse igasuguseid häid asju pistma- olgu selleks kurgi- või porgandikangid, näkileib, oliivid, kirsstomatid, nachod, …
Ahjaa! Üks kiire idee veel, millega cheddar juustukastet serveerida.. Lõika lavašš või tortillalehed tükkideks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Piserda üle oliiviõliga ja puista peale soola. Küpseta 200 kraadi juures 8-10 min ja saad krõbedad kodutehtud tšipsid! 🙂
Retsept valmis koostöös Terega.
Krõbe näkileib
Prindi retseptKoostisosad
- 110 g maisijahu
- 40 kinoaseemneid
- 150 g seemnesegu ( mul olid segu sees päevalille-, lina-, seesami- ja kõrvitsaseemned)
- 215 ml keevat vett
- 3 sl oliiviõli
- 1 tl suitsupaprikat (võid selle ka lisamata jätta)
- 1 tl soola
Juhised
Vala seemnesegu kannmikserisse või köögikombaini ja purusta kergelt (jäta sisse ka suuremaid tükke ja ära lase kindlasti täiesti jahuks minna).
Sega seemnesegu hulka maisijahu, kinoaseemned, sool ja suitsupaprika. Lisa nüüd ka õli ja kuum vesi. Sega kõik kokku ja lase 15 min seista. Tõsta siis näkileivasegu kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli laiaks, umbes 0,5 cm paksuseks. Sellest kogusest peaks tulema umbes 1 klassikalise ahjuplaadi suurune näkileib. Küpseta 160 kraadises ahjus 45-55 min kuni leib on krõbe ja jumekas. Lase jahtuda ja murra siis tükkideks.
PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole