Efektne ja imehea dessert suvisele magusalauale. Klassikalisest panna cottast on see pisut kalorivaesem variant, sest sisaldab suures osas koore asemel hoopis metsmaasika kohupiima. Hoiatan, et esialgu tahad seda juba silmadega süüa, sest kreemide kihilisus mõjub siin visuaalselt nii isuäratavalt ja luksuslikult.
Retsept valmis koostöös Valioga.
Kohupiima panna cotta metsmaasikatega
Prindi retseptKoostisosad
- Kohupiimaga kiht:
- 200 g Valio metsmaasika kohupiima
- 100 ml kohvikoort
- 2 tl vanillisuhkrut
- 2 želatiinilehte
- Maasikatega kiht:
- 200 g maasikaid
- 1 sl suhkrut
- 100 ml kohvikoort
- 1 sl sidrunimahla
- 2 želatiinilehte
- Kaunistamiseks:
- paar kaeraküpsist
- metsmaasikaid
- mündilehti
Juhised
Otsi välja 4 läbipaistvat klaasi, kuhu tahad magustoidud valmistada. Alusta kohupiimakihi valmistamisest. Selleks sega kõigepealt kohupiima hulka koor ja vanillisuhkur. Tõsta želatiinilehed külma veega täidetud kaussi ja lase neil seal 5 min paisuda. Kuumuta väikeses potis 3 sl vett keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt eemale.
Pigista želatiinilehed kuivemaks ja sega need kuuma vee sisse. Lase želatiinisegul paar minutit jahtuda ja vala siis peene nirena kohupiimasegu hulka samal ajal pidevalt segades.
Jaota kohupiimasegu magustoiduklaasidesse ja tõsta need tunniks ajaks külma tarduma.
Valmista nüüd ka maasikatega kiht. Selleks püreesta maasikad koos suhkruga. Seejärel sega hulka koor ja sidrunimahl. Toimi želatiinilehtedega samamoodi nagu kohupiimakihi valmistamise puhul ja sega siis maasikasegu hulka.
Jaota maasikasegu magustoiduklaasidesse kohupiimakihi peale.
Lase magustoidul 1 tund külmkapis tarduda.
Kaunista kaeraküpsisepuru, metsmaasikate ja värske mündiga!
PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole