Jäätised ja magustoidud

Ploomi clafoutis

Nime poolest on tegu küll üsna peene magustoiduga, aga tegelikult on see üks lihtne ja kodune ahjuomlett, mille valmistamine sinult minimaalselt aega ja vaeva nõuab. Valmista see kiireks magustoiduks külalistele või hoopis erilisemaks hommikusöögiks perele.

Küpsed ploomid sobivad siia sisse kohe eriti hästi! 🙂

Ploomi clafoutis

Prindi retsept
By Portsjonit: 6-8 Valmistusaeg: 1 tund Küpsetusaeg: 45 min

Koostisosad

  • 500 g ploome
  • 165 ml piima
  • 165 ml vahukoort
  • 4 muna
  • 2 tl vaniljeekstrakti
  • 1 spl brändit
  • 90 g nisujahu
  • 1 spl võid vormi määrimiseks

Juhised

1

Määri kandiline või ümmargune koogivorm (25-26 cm) võiga.

2

Poolita ploomid ja eemalda kivid.

3

Aseta ploomipoolikud vormi põhja üksteise kõrvale.

4

Sega omavahel piim, koor, brändi, vaniljeekstrakt ja suts soola.

5

Vahusta hulka munad.

6

Lõpuks sõelu sisse ka jahu.

7

Sega kõik läbi ja vala vormi.

8

Küpseta 175 kraadises ahjus 40-45 minutit.

PS! Kui sa teed seda magustoitu, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri