Enamus aedades, kus miskit söödavat kasvab, on praegu totaalne suvikõrvitsauputus! Ja no tomatitel ju ka praegu tippaeg- just nüüd on need punased viljad kõige magusamad ja mahlasemad. Selle mõnusalt küpse aja tähistamiseks postitan ühe mahlase suvikõrvitsa-tomati “leiva” või pigem rohkem sepiku-/karaskilaadse küpsetise.
Suvikõrvitsa-tomati leib
Prindi retseptKoostisosad
- 3 muna
- 200 ml keefirit
- 30 ml oliiviõli
- 200 g kaerajahu
- 100 g täistera nisujahu
- 1 tl soola
- 2 tl soodat
- 1-2 tl kuivatatud oreganot
- 0,5 tl piprasegu
- 2 keskmist tomatit
- 1/2 suvikõrvitsat
- 1 küüslauguküüs
Juhised
Sega omavahel mõlemad jahud ja kõik ülejäänud kuivained.
Klopi lahti munad, lisa keefir ja õli.
Riivi suvikõrvits.
Tükelda tomat ja küüslauk väikesteks tükkideks.
Tõsta nüüd kõik ained omavahel kokku ja sega korralikult läbi.
Vala tainas võiga määritud piruka- või keeksivormi.
Küpseta 190 kraadises ahjus 35-45 minutit.
See küpsetis maitseb kõige paremini soojana. Määri peale hummust, toorjuustu või ehtsat võid ja viib lausa keele alla 🙂
PS! Kui sa teed seda leiba, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole