Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Leib ja sai/ Soolane

Suvikõrvitsa-tomati leib

Enamus aedades, kus miskit söödavat kasvab, on praegu totaalne suvikõrvitsauputus! Ja no tomatitel ju ka praegu tippaeg- just nüüd on need punased viljad kõige magusamad ja mahlasemad. Selle mõnusalt küpse aja tähistamiseks postitan ühe mahlase suvikõrvitsa-tomati “leiva” või pigem rohkem sepiku-/karaskilaadse küpsetise.

Suvikõrvitsa-tomati leib

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12 Valmistusaeg: 1 tund 20 min Küpsetusaeg: 40 min

Koostisosad

  • 3 muna
  • 200 ml keefirit
  • 30 ml oliiviõli
  • 200 g kaerajahu
  • 100 g täistera nisujahu
  • 1 tl soola
  • 2 tl soodat
  • 1-2 tl kuivatatud oreganot
  • 0,5 tl piprasegu
  • 2 keskmist tomatit
  • 1/2 suvikõrvitsat
  • 1 küüslauguküüs

Juhised

1

Sega omavahel mõlemad jahud ja kõik ülejäänud kuivained.

2

Klopi lahti munad, lisa keefir ja õli.

3

Riivi suvikõrvits.

4

Tükelda tomat ja küüslauk väikesteks tükkideks.

5

Tõsta nüüd kõik ained omavahel kokku ja sega korralikult läbi.

6

Vala tainas võiga määritud piruka- või keeksivormi.

7

Küpseta 190 kraadises ahjus 35-45 minutit.

See küpsetis maitseb kõige paremini soojana. Määri peale hummust, toorjuustu või ehtsat võid ja viib lausa keele alla 🙂

PS! Kui sa teed seda leiba, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri