Selle koogi tegin tegelikult juba maikuus, siis kui kirsi- ja õunapuud õitsesid ja alles esimesed murelid hakkasid turulettidele ilmuma- hirmkallid, aga no nii ahvatlevad! Siis oli suvi alles ees ja D vitamiini doos päikeselt saamata 🙂
Nüüd kipub aina sügisesemaks ja natuke nagu kurb on isegi… Kuna magusaid tumepunaseid mureleid oli aga eilegi veel saadaval, siis otsustasin seda kooki ja neid pilte veel sel aastal teiega jagada.
Selline mõnusalt mahedamaitseline kohupiimakook, kus võid murelid ka teiste marjadega asendada. Kookospalmisuhkur teeb koogi karamellisemaks ja kui sul juhtub vanilliekstrakti olema, siis lisa seda kindlasti.
Kohupiimakook murelitega
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 100 g täistera nisujahu
- 60 g maisijahu
- 100 g võid
- 2 spl kookospalmisuhkrut
- ¼ tl soola
- 2-3 spl külma vett
- Täidis:
- 600 g kohupiima
- 200 g hapukoort
- 3 muna
- 80 g kookospalmisuhkrut
- 2 tl vaniljeekstrakti/vaniljesuhkrut
- 1 spl maisijahu
Juhised
Sega omavahel mõlemad jahu ja sool.
Lisa külma või tükid ja vesi.
Sega kõik ühtlaseks tainaks ja suru küpsetuspaberiga vooderdatuddlahtikäiva koogivormi (21 cm) põhja ja äärtesse. Aseta vorm külmkappi.
Täidise jaoks sega omavahel kohupiim, hapukoor, suhkur ja vanill.
Vahusta hulka munad ja lõpuks maisijahu.
Vala täidis põhjale ja küpseta kooki 175 kraadises ahjus 45-55 minutit.
Tõsta kook ahjust välja ja lase enne serveerimist vähemalt 30 minutit jahtuda
Retsept ilmus ka ajakirjas Toit&Trend.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole