Kui mets punetab pohladest, on ilmselgelt sügis kätte jõudnud. Siin on üks mõnusalt mahlane šokolaadikeeks hapukate sügismarjadega, mida hea kohvi kõrvale ampsata 🙂 Millegipärast mulle hullult meeldib, kui küpsetise sees on valge šokolaadi tükid, just nagu siin keeksis, kus magus ja hapu üksteist tasakaalustavad. Lisaks pakub apelsinikoor pisut mõrudat mekki. See kõik kokku tuli nii hea noh 🙂
Šokolaadikeeks pohlade ja mustikatega
Prindi retseptKoostisosad
- 2 dl nisujahu
- 2 dl täistera nisujahu
- 0,5 tl soola
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 200 g võid
- 1 muna
- 125 g muscovado suhkrut
- 1/2 apelsini mahla ja koort
- 100 g valget šokolaadi
- 50 g tumedat šokolaadi
- 200 g pohli ja mustikaid
Juhised
Sega omavahel mõlemad jahud, sool ja küpsetuspulber.
Haki šokolaadid väiksemateks tükkideks ja lisa jahusegule.
Vahusta toasoe või suhkru ja munaga.
Pigista võivahu hulka apelsinimahl ja lisa peenelt riivitud koor.
Lisa nüüd jahusegu ja marjad võivahu hulka.
Sega kõik ühtlaseks tainaks.
Vala keeksitainas võiga määritud keeksivormi.
Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 45 minutit kuni keskelele pistetud puutikk jääb kuivaks.
Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.
Serveeri veel rohkemate marjadega.
PS! Kui sa teed seda keeksi, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole