Keeksid, muffinid ja küpsetised

Rabarberi-matchakeeks 

Siin on midagi head kõigile neile, kes pelgavad oma menüüs gluteeni ja laktoosi.

See kevadine rabarberikeeks küpses tõeliselt maitsev, pehme ja meeldivalt mahlane küpses see kevadine rabarberikeeks, mis sai värvi veidikesest matchapulbrist. Kui tihti on nii, et gluteenivabad küpsetised kipuvad kuivemapoolsed tulema, siis selle keeksi puhul ei pea seda kartma. Purustatud india pähklid ja segu erinevatest jahudest laseb keeksil mahlaseks jääda.

Proovi kindlasti! 🙂

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Rabarberi-matchakeeks

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • 150 g india pähkleid
  • 100 g kaerajahu
  • 50 g kookosjahu
  • 2,5 sl maisitärklist
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 3 tl matchat
  • 115 ml mahedamat oliiviõli
  • 3 muna
  • 125 g suhkrut
  • 275 g rabarberit

Juhised

1

Puhasta rabarber ja lõika tükkideks. Noori ja õrnu rabarberivarsi pole vaja koorida. Tõsta rabarberitükid kaussi ja puista peale 1 sl rafineerimata suhkrut. Sega ja jäta seisma.

2

Purusta köögikombainis pähklid peeneks jahuks. Sega purustatud pähklite hulka kaera- ja kookosjahu, maisitärklis, küpsetuspulber, sool ja matcha. Eraldi kausis vahusta munad suhkruga. Lisa hulka õli. Lisa nüüd kuivainesegu munasegule ja sega kergelt läbi. Viimaks tõsta taina sisse ka rabarberitükid ja sega kõik korralikult läbi.

3

Määri keeksivorm või või õliga ja puista kergelt kaera- või kookosjahuga üle. Nii saad keeksi hiljem vormi seest paremini kätte. Vala keeksitainas vormi ja küpseta 170 kraadises ahjus 45-55 min kuni keeks on pealt kuldne ja kerkinud. Tõsta keeks ahjust välja ja lase 15 min jahtuda. Kummuta siis tagurpidi alusele ja eemalda vormist.

4

Puista soovi korral peale veidi matchapulbrit ja serveeri!

PS! Kui sa valmistad seda küpsetist, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri