See siin on iseloomult natuke napsune, kuid samas hästi lihtne šokolaadikeeks, millele annab valgest šokolaadist kate nii mõnusalt piduliku välimuse! Šokolaadikeeks sobib lauale hästi nii jõuludel kuid ka muul ajal. Saad selle varem valmis teha, aeg-ajalt niisutada ja fooliumisse mässituna külmkapis hoida. Keeks maitseb järgmistel päevadel veelgi paremini!
Säti kaunistuseks peale pähkleid, mandleid või hoopis valge pipra marju nagu mina 🙂
Vaata siit ka teisi jõuludeks sobilikke keeksiretsepte- jõulukeeksid
Retsept valmis koostöös Fazeriga.
Šokolaadikeeks
Prindi retseptKoostisosad
- 250 g võid
- 4 muna
- 150 g suhkrut
- 100 g fariinsuhkrut
- 200 ml keefirit
- 300 g nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl soola
- 75 g Fazeri magustamata kakaod
- 150 g Fazeri tumedat (44%) šokolaadi
- 125 g mandleid
- Niisutamiseks:
- 2 pitsi Vana-Tallinna likööri või magusat vürtsikat teed
- Kate:
- 100 g Fazeri valget šokolaadi
Juhised
Vahusta toasoe või hulka suhkur ja munad.
Haki tume šokolaadi väikesteks tükkideks. Haki ka mandlid pisut väiksemaks.
Sega omavahel jahu, kakao, sool, küpsetuspulber. Lisa jahusegu hulka šokolaadi- ja mandlitükid.
Sega omavahel kuivained, keefir ja või-muna-suhkrusegu.
Määri vorm õli või võiga ja vala keeksitainas ümarasse või piklikusse (ca 30 x 12 cm) vormi.
Küpseta 175 kraadises ahjus 45-60 minutit kuni keeks on valmis. Lase jahtuda ja eemalda siis vormist.
Tee väikese tikuga keeksi sisse augud ja niisuta keeksi likööriga. Lase u 30 min likööril „sisse tõmmata“ ja niisuta veelkord.
Enne serveerimist sulata valge šokolaad vesivannil ja vala keeksile katteks. Kaunista näiteks mandlite või marjadega.
PS! Kui sa teed seda keeksi, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole