Sügis on ilus ja värviline!
Lisaks juba mõnda aega tagasi alanud õuna- ja pirni hooajale, on alguse saanud ka tore kõrvitsaaeg..
Selle koogi põhitegelane kõrvits osutub väga salajaseks koostisosaks, sest enamusel sööjatest pole õrna aimugi, et just see tegelane suudab muidu klassikalise rullkoogi nii mahlaseks ja maitsvaks teha. Intensiivsema oranžika värvuse saamiseks kasuta muskaatkõrvitsat, kui värv pole oluline sobivad ka teised kõrvitsalised. Lõikame kõrvitsad lahti ja kooki tegema!
Retsept ilmus ka ajakirja Toit&Trend sügisnumbris! Lisaks on seal minult veel 4 maitsvat sügiskoogi retsepti!
Kogus: 10-12
Vaja läheb:
3 suurt muna
200 g suhkrut
175 g kõrvitspüreed*
115 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
1/4 tl soola
Täidis:
175 g kõrvitsapüreed*
2 spl suhkrut
200 g vahukoort
125 g maitsestamata toorjuustu
*kõrvitsapüree saad nii, kui küpsetad väikeseid kõrvitsakuubikuid ca 20 minutit 180 kraadises ahjus ja lased siis kannmikseris püreeks.
Vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa munavahule kõrvitsapüree. Sega kuivained omavahel ja lisa ka need. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Kata suur ahjuplaat (ca 25cm x 35cm) küpsetuspaberiga. Vala tainas plaadile ja määri ühtlase kihina laiali. Küpseta kõrvitsabiskviiti 175 kraadises ahjus 13-15 minutit (pöördõhurežiimil).
Tõsta siis ahjust välja.
Aseta biskviit koos paberiga puuvillast köögirätikule ja keera koos rätikuga ettevaatlikult rulli. Lase jahtuda.
Täidise valmistamiseks vahusta omavahel vahukoor, toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur kohevaks vahuks. Lisa kõrvitsapüree ja sega läbi. Rulli jahtunud biskviit lahti ja määri kreem laiali. Rulli nüüd biskviit koos kreemiga ettevaatlikult rullkoogiks. Parema maitseelamuse saamiseks lase koogil mõni tund külmas seista.
PS!
Kui Sa teed seda kooki, siis ära unusta pilti teha ja
#koogikontor ära märkida. Mul oleks väga hea meel, kui näeksin, mida Sa
valmistanud oled!
Kommentaare pole