Nunnud väiksed, aga suure kreemikuhjaga tassikoogikesed.
Sellest kogusest saab 6 tavasuuruses muffinivormis küpsetatud koogikest.
Vaja läheb:
40 g võid
2 spl õli
1 muna
140 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
140 g suhkrut
110 ml piima
120 g metsmaasika toormoosi
Kate:
100 g maitsestamata toorjuustu
200 g vahukoort
1 tl vanillsuhkrut
1 spl suhkrut
2 spl metsmaasika toormoosi
kuivatatud roosinupukesi või muid kaunistusi
Vahusta muna koos suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi, õli ja piim. Sega nisujahu soola ja küpsetuspulbriga ning lisa siis vedelate ainete hulka. Viimasena sega hulka toormoos. Jaota taigen muffinivormidesse ja küpseta 175 kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase jahtuda.
Katte jaoks vahusta vahukoor, toorjuustu, suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka toormoos. Tõsta kreem pritskotti ja kaunista koogikesed.
4 kommentaari
Teevi
jaanuar 24, 2014 at 8:29 e.l.Nii kaunid muffinid ja milline uhke kreemimüts tõesti! 🙂
Merilin Siimpoeg
jaanuar 24, 2014 at 12:59 p.l.Tänud! 🙂
katariin
juuli 31, 2014 at 3:57 p.l.kuidas see kreem seismisele vastu peab? kas kannatab tund-paar seista säilitades esindusliku väljanägemise?
Merilin Siimpoeg
august 2, 2014 at 11:53 e.l.Kui soovid, et kreem tuleks tahkem, tasub kasutada võrdses koguses vahukoort ja toorjuustu ehk nt 200 g toorjuustu ja 200 g vahukoort.. üldiselt selline kreem peaks ikka tunni kindlasti vastu pidama ja kookikeste peal ilus välja nägema, kui just laus päikese all 35 kraadi juures ei hoia 🙂