Keeksid, muffinid ja küpsetised/ Kommid ja batoonid/ Koogid

Rummipallid leivaga

Alustame EV 102 suunas mõtlemisega ehk eestimoodi magustoitudega maiustamisega! 🙂 Siin on ühed tavapärasemast teistsugused rummipallid, kus biskviidi asemel läheb käiku hoopis must leib. Hulka võid lisada ka marmelaadi- ja pähklitükke.

Prindi retsept
By Portsjonit: 12 Valmistusaeg: 45 min

Koostisosad

  • 300 g musta leiba
  • 200 g merevaik sulatatud juustu
  • 4-5 spl rummi
  • 210 g tumedat šokolaadi tükeldatud šokolaadi
  • 100 g küpsiseid
  • 12 mandlit
  • kuivatatud rukkilill

Juhised

1

Pane leivaviilud, sulatatud juust, rumm köögikombaini ja töötle kõik enam-vähem ühtlaseks seguks.

2

Haki 75 g šokolaadi väiksemateks tükkideks ja vala köögikombaini leivasegu hulka.

3

Sulata 75 g tumedat šokolaadi vesivannil ja murenda näppude vahel küpsised väiksemateks tükkideks.

4

Vala sulanud šokolaad ja küpsisetükid samuti teiste ainete hulka.

5

Töötle nüüd veel natuke kombainis kõiki koostisosi. Maitse ja lisa vajadusel veel rummi.

6

Vormi käte vahel 12 ühesuurust pallikest ja aseta need küpsetuspaberile.

7

Vajuta iga pallikese keskele üks mandel.

8

Sulata 60 g šokolaadi ja triibuta rummipallikesed šokolaadiga üle.

9

Lase šokolaadil hanguda ja serveeri siis.

Selle ja veel 4 leivakiiksuga magusat retsepti leiad ajakirjast Toit&Trend jaanuar-veebruar numbrist.

PS! Kui sa teed neid pallikesi, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri