Alustame EV 102 suunas mõtlemisega ehk eestimoodi magustoitudega maiustamisega! 🙂 Siin on ühed tavapärasemast teistsugused rummipallid, kus biskviidi asemel läheb käiku hoopis must leib. Hulka võid lisada ka marmelaadi- ja pähklitükke.
Koostisosad
- 300 g musta leiba
- 200 g merevaik sulatatud juustu
- 4-5 spl rummi
- 210 g tumedat šokolaadi tükeldatud šokolaadi
- 100 g küpsiseid
- 12 mandlit
- kuivatatud rukkilill
Juhised
Pane leivaviilud, sulatatud juust, rumm köögikombaini ja töötle kõik enam-vähem ühtlaseks seguks.
Haki 75 g šokolaadi väiksemateks tükkideks ja vala köögikombaini leivasegu hulka.
Sulata 75 g tumedat šokolaadi vesivannil ja murenda näppude vahel küpsised väiksemateks tükkideks.
Vala sulanud šokolaad ja küpsisetükid samuti teiste ainete hulka.
Töötle nüüd veel natuke kombainis kõiki koostisosi. Maitse ja lisa vajadusel veel rummi.
Vormi käte vahel 12 ühesuurust pallikest ja aseta need küpsetuspaberile.
Vajuta iga pallikese keskele üks mandel.
Sulata 60 g šokolaadi ja triibuta rummipallikesed šokolaadiga üle.
Lase šokolaadil hanguda ja serveeri siis.
Selle ja veel 4 leivakiiksuga magusat retsepti leiad ajakirjast Toit&Trend jaanuar-veebruar numbrist.
PS! Kui sa teed neid pallikesi, siis ära unusta hashtagiga #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole