Koogid

Halvaa-vaarikakook

Üks lihtsamaid kooke, mida viimasel ajal leiutanud olen. Tänu halvaale on seda eriti lihtne valmistada, sest seda kasutades ei vaja kook ei suhkrut ega ka želatiini. Halvaa teeb siin töö ära mõlema eest. Hõrk ja suvine magus amps!

Vaarikas mõjub siin koogi sees parajalt hapuna, et magusat halvaad tasakaalustada.

Retsept ilmus ka ajakirjas Tiiu.

Vaarika-halvaakook

Prindi retsept
By Portsjonit: 10-12

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g Digestive küpsiseid
  • 75 g võid
  • Täidis:
  • 200 g vahukoort
  • 200 g toorjuustu
  • 225 g vaarikaid
  • 250 g halvaad
  • 1 sl laimimahla
  • Kate:
  • värskeid vaarikad
  • mündilehti

Juhised

1

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru küpsisemass lahtikäiva koogivormi (20 cm) põhja ja aseta vorm külmkappi.

2

Vahusta koor kergelt vahtu. Lisa toasoe toorjuust ja vahusta veel veidi, et tekiks paksem kreem.

3

Murenda halvaa ja lisa see koogisegule. Lisa ka vaarikad ja laimimahl. Sega kõik läbi.

4

Tõsta täidis koogipõhjale ja määri ühtlaselt laiali. Lase koogil 4-5 tundi külmkapis seista.

5

Enne serveerimist eemalda kook vormist ja kata vaarikatega.

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri