Siin on üks õige magus ja šokolaadine küpsisekook, mille tegemiseks kulub maksimaalselt 30 minutit. Peale seda on vaja vaid mõni tund koogil lasta külmas seista. Seega sobib see suviselt marjane ja lihtne kook minu arvates hästi just maal suvekodus valmistamiseks, kui ei taha palju aega kokkamiseks kulutada. 🙂
Kook on mõnusalt pehme, kohati pisut hapu, sealsamas korralikult magus.. ja sulab suus! 🙂
Šokolaadi-küpsisekook mustsõstraga
Prindi retseptKoostisosad
- 3 pakki (3 x 180 g) Selga šokolaadiküpsiseid
- 250 g suhkruga kondenspiima
- 200 g võid
- 175 g mustsõstraid
- Kate:
- 30 ml koort või piima
- 75 g valget šokolaadi
- musti ja valgeid sõstraid
Juhised
Sulata või ja jäta jahtuma. Purusta küpsised köögikombainis peeneks puruks.
Sega küpsisepuru hulka sulavõi ja kondenspiim. Lisa sõstrad ja sega kõik ühtlaseks massiks.
Tõsta küpsisekoogimass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi (20 cm) ja suru ühtlaseks.
Lase koogil vähemalt 2 tundi külmas seista.
Eemalda kook vormist ja tõsta serveerimisalusele. Valge šokolaadi kastme jaoks kuumuta väikses potis koor/piim keemiseni ja tõsta siis pott kõrvale. Lisa hakitud valge šokolaad ja sega kuni šokolaad on sulanud.
Jahuta šokolaadikastet mõni minut ja vala siis koogile.
Serveeri värskete sõstardega!
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole