See on märk küpsest suvest, kui turult saab osta magusaid, kuldkollaseid aprikoose. Sel krõbedal liivatainast põhjal maitseb mahe ricottakreem ja magus aprikoosisegu taevalikult hästi. Kindlasti lisa aprikoosidele ka veidi kardemoni, mis aprikoosi maitseomadused veelgi paremini välja toob.
Selle imehea koogi võid aprikooside asemel valmistada ka ploomidega!
Retsept ilmus 2024. aastal ka ajakirjas Tiiu.

Aprikoosi-ricottakook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 250 g jahu
- 150 g võid
- 80 g suhkrut
- 0,5 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- Täidis:
- 350 g ricotta kohupiima
- 150 g toorjuustu
- 200 g vahukoort
- 45 g suhkrut
- 1 tl vanillipastat
- 8-9 aprikoosi
- 2 sl mett
- 3 sl vett
- 1 tl kardemoni
Juhised
Sega omavahel jahu, sool, küpsetuspulber ja suhkur. Lisa muna ja võitükid. Sõtku kiirelt kõik ühtlaseks tainaks. Mätsi toidukile sisse ja hoia 30 min külmkapis. Keera ahi 190 kraadi peale soojenema. Suru nüüd liivatainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (28-30 cm) põhja ja umbes 3 cm ulatuses ka vormi äärtesse. Tee suure kahvliga põhja sisse augud ja toesta tainas fooliumiga. Küpseta 20-25 min kuni põhi on kuldne ja krõbe. Lase jahtuda.
Valmista aprikoosisegu. Poolita aprikoosid ja eemalda kivid. Nüüd lõika iga aprikoosipoolik veel omakorda pooleks. Tõsta pannile. Lisa 3 sl vett, 2 sl mett ja kardemon. Kuumuta aprikoosisegu umbes 7-8 min kuni aprikoosid on pehmed. Lase segul jahtuda.
Tõsta ühte kaussi ricotta, kohupiim ja suhkur. Sega lusikaga kreemjamaks. Vala hulka koor ja lisa vanill. Vahusta mikseriga kuni saad paksu kreemi.
Määri nüüd ricottakreem jahtunud koogipõhjale ühtlaselt laiali. Lisa keskele aprikoosid ja natuke ka pannile jäänud vedelikku. Lase 2 tundi külmkapis seista ja serveeri!

PS! Kui sa valmistad seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!
Kommentaare pole