Koogid

Soolakaramelli-toorjuustukook

Ülimaitsev soolakaramelli-toorjuustukook tardub tänu valgele šokolaadile külmkapis imekiirelt. Nii hea kärmelt valmis teha, kui saad teada, et külalised on tulemas. Kaunista kook mistahes marjadega ja lisa silmailuks ka lilli 🙂

Soovitan seda kooki teha just Jyväshyä soolakaramelliküpsistega, mis jäävad hamba all nii mõnusasti krõmpsuma!

Soolakaramelli-toorjuustukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 45 min + 2 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 200 g Fazer Jyväshyvä soolakaramelliga küpsiseid
  • 100 g võid
  • Täidis:
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 ml vahukoort
  • 200 g Fazer valget küpsetusšokolaadi
  • 100 g (Jaani, Polvenfoods) karamelli kondenspiima + 0,5 tl meresoola

Juhised

1

Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) paberiga.

2

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.

3

Suru küpsisesegu vormi põhja ja pane vorm 15 minutiks külmkappi.

4

Sulata vesivannil valge šokolaad ja jahuta.

5

Vahusta kergelt omavahel toorjuust ja vahukoor. Sega hulka sulanud valge šokolaad.

6

Soojenda vesivannil karamellikondenspiima, et see läheks vedelamaks ja sega juurde 0,5 tl meresoola.

7

Määri pool kreemikogusest küpsisepõhjale. Vala peale pool soolakaramellisegust.

8

Määri nüüd peale ülejäänud kreem ja hoia kooki 2 tundi külmkapis.

9

Kaunista kook soolakaramelli, maasikate ja lilledega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

6 kommentaari

  • Reply
    Kerstin
    juuni 23, 2020 at 9:06 e.l.

    Tere! Kas vahukoor tuleks enne toorjuustuga segamist vahustada?

    • Reply
      admin
      juuli 20, 2020 at 11:21 p.l.

      Hei! Jah, toorjuust tuleks enne kergelt 35%-lise vahukoorega vahustada 🙂 Nüüd retseptikirjelduses täpsustused tehtud!

  • Reply
    Reet
    juuli 7, 2020 at 3:47 p.l.

    Kas see “vahukoor” tuleks enne ka vahustada või ehk ongi mõeldud valmis vahustatud vahukoort, sest tavalisel on koostisosades 35%line rõõsk koor..? 🤔

    • Reply
      admin
      juuli 20, 2020 at 11:21 p.l.

      Hei! Jah, toorjuust tuleks enne kergelt 35%-lise vahukoorega vahustada 🙂 Nüüd retseptikirjelduses täpsustused tehtud!

  • Reply
    M
    juuli 20, 2020 at 9:11 p.l.

    Tere!
    Väga põnev retsept, kuid tekkis (võibolla väga loll) küsimus valmistamise kohta. Nimelt peab kokku segama vahukoore ja toorjuustu, kuid enne vahustan ma ikkagi vahukoore ära, eks?

    • Reply
      admin
      juuli 20, 2020 at 11:19 p.l.

      Hei! Lolle küsimusi pole olemas! 🙂 Toorjuust tuleb vahukoorega kergelt ära vahustada ja siis sulašokolaad juurde segada! Täpsustasin nüüd retsepti kirjelduses ka 🙂

    Kommenteeri