Ülimaitsev soolakaramelli-toorjuustukook tardub tänu valgele šokolaadile külmkapis imekiirelt. Nii hea kärmelt valmis teha, kui saad teada, et külalised on tulemas. Kaunista kook mistahes marjadega ja lisa silmailuks ka lilli 🙂
Soovitan seda kooki teha just Jyväshyä soolakaramelliküpsistega, mis jäävad hamba all nii mõnusasti krõmpsuma!
Soolakaramelli-toorjuustukook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 200 g Fazer Jyväshyvä soolakaramelliga küpsiseid
- 100 g võid
- Täidis:
- 400 g maitsestamata toorjuustu
- 100 ml vahukoort
- 200 g Fazer valget küpsetusšokolaadi
- 100 g (Jaani, Polvenfoods) karamelli kondenspiima + 0,5 tl meresoola
Juhised
Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) paberiga.
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.
Suru küpsisesegu vormi põhja ja pane vorm 15 minutiks külmkappi.
Sulata vesivannil valge šokolaad ja jahuta.
Vahusta kergelt omavahel toorjuust ja vahukoor. Sega hulka sulanud valge šokolaad.
Soojenda vesivannil karamellikondenspiima, et see läheks vedelamaks ja sega juurde 0,5 tl meresoola.
Määri pool kreemikogusest küpsisepõhjale. Vala peale pool soolakaramellisegust.
Määri nüüd peale ülejäänud kreem ja hoia kooki 2 tundi külmkapis.
Kaunista kook soolakaramelli, maasikate ja lilledega.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
19 kommentaari
Kerstin
juuni 23, 2020 at 9:06 e.l.Tere! Kas vahukoor tuleks enne toorjuustuga segamist vahustada?
admin
juuli 20, 2020 at 11:21 p.l.Hei! Jah, toorjuust tuleks enne kergelt 35%-lise vahukoorega vahustada 🙂 Nüüd retseptikirjelduses täpsustused tehtud!
Reet
juuli 7, 2020 at 3:47 p.l.Kas see “vahukoor” tuleks enne ka vahustada või ehk ongi mõeldud valmis vahustatud vahukoort, sest tavalisel on koostisosades 35%line rõõsk koor..? 🤔
admin
juuli 20, 2020 at 11:21 p.l.Hei! Jah, toorjuust tuleks enne kergelt 35%-lise vahukoorega vahustada 🙂 Nüüd retseptikirjelduses täpsustused tehtud!
Mariann
detsember 7, 2020 at 1:36 p.l.Vabandust aga kordan ka eelmisi kommentaare kuna konkreetset vastust ka nemad ei saanud, et kas kõigepet tuleb vahustada vahukoor üksi ja siis vahustada juurde toorjuust või mikserdada vedel vahukoor koos toorjuustuga 😊
admin
detsember 7, 2020 at 3:44 p.l.Hei, Reet! Vedel koor + toorjuust tuleks koos korraks läbi vahustada 🙂
Merilin
M
juuli 20, 2020 at 9:11 p.l.Tere!
Väga põnev retsept, kuid tekkis (võibolla väga loll) küsimus valmistamise kohta. Nimelt peab kokku segama vahukoore ja toorjuustu, kuid enne vahustan ma ikkagi vahukoore ära, eks?
admin
juuli 20, 2020 at 11:19 p.l.Hei! Lolle küsimusi pole olemas! 🙂 Toorjuust tuleb vahukoorega kergelt ära vahustada ja siis sulašokolaad juurde segada! Täpsustasin nüüd retsepti kirjelduses ka 🙂
Eliis
märts 12, 2021 at 5:31 p.l.Kas selle tordi võib ka eelneval päeval valmis teha ja üleöö külmas hoida?
admin
märts 15, 2021 at 3:08 p.l.Hei! Jaa, võib ikka! 🙂
Ann
mai 3, 2021 at 9:56 p.l.Kas sokolaadi asemel saaks midagi teist kasutada?
admin
oktoober 15, 2021 at 11:17 p.l.Selles retseptis soovitan siiski just valget šokolaadi kasutada 🙂
Helery
oktoober 15, 2021 at 11:29 e.l.Tere
Kas 7 ja 8da punkti vahel vaja ka kook korraks ahju panna või lasta külmkapis taheneda?
admin
oktoober 15, 2021 at 11:19 p.l.Ei, seda kooki pole tarvis küpsetada. Kook tardub külmkapis tänu valgele šokolaadile ilusti ära 🙂
Anneliis
detsember 1, 2023 at 4:21 p.l.Tere! Jyväshyvä soolakaramelliga küpsiseid ei paista poodides olema. Kas on mingit alternatiivi nendele küpsistele, mis siia kooki sobiks?
admin
detsember 4, 2023 at 11:01 e.l.Hei!
Siin sobib kasutada ka nt Digestive küpsiseid 🙂
Merilin
admin
detsember 4, 2023 at 11:02 e.l...või siis tavalisi Jyväahyva küpsiseid 🙂
Erika
juuli 11, 2024 at 10:21 p.l.Kui oleks soov teha topelt kogustega ja vormi suuruseks ~26cm, siis kas tardub samamoodi kenasti ära? 🙂
admin
juuli 19, 2024 at 9:55 e.l.Hei! 🙂
Kui valmistad koogi 26cm vormi, siis tuleks kogused korrutada 1,7ga. Teisendustabelit näed täpsemalt siit lingilt- https://koogikontor.ee/koogivormi-teisendamine