Koogid

Soolakaramelli-toorjuustukook

Ülimaitsev soolakaramelli-toorjuustukook tardub tänu valgele šokolaadile külmkapis imekiirelt. Nii hea kärmelt valmis teha, kui saad teada, et külalised on tulemas. Kaunista kook mistahes marjadega ja lisa silmailuks ka lilli 🙂

Soovitan seda kooki teha just Jyväshyä soolakaramelliküpsistega, mis jäävad hamba all nii mõnusasti krõmpsuma!

Soolakaramelli-toorjuustukook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 45 min + 2 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 200 g Fazer Jyväshyvä soolakaramelliga küpsiseid
  • 100 g võid
  • Täidis:
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 100 ml vahukoort
  • 200 g Fazer valget küpsetusšokolaadi
  • 100 g (Jaani, Polvenfoods) karamelli kondenspiima + 0,5 tl meresoola

Juhised

1

Vooderda lahtikäiv koogivorm (20 cm) paberiga.

2

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga.

3

Suru küpsisesegu vormi põhja ja pane vorm 15 minutiks külmkappi.

4

Sulata vesivannil valge šokolaad ja jahuta.

5

Vahusta kergelt omavahel toorjuust ja vahukoor. Sega hulka sulanud valge šokolaad.

6

Soojenda vesivannil karamellikondenspiima, et see läheks vedelamaks ja sega juurde 0,5 tl meresoola.

7

Määri pool kreemikogusest küpsisepõhjale. Vala peale pool soolakaramellisegust.

8

Määri nüüd peale ülejäänud kreem ja hoia kooki 2 tundi külmkapis.

9

Kaunista kook soolakaramelli, maasikate ja lilledega.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

10 kommentaari

  • Reply
    Kerstin
    juuni 23, 2020 at 9:06 e.l.

    Tere! Kas vahukoor tuleks enne toorjuustuga segamist vahustada?

    • Reply
      admin
      juuli 20, 2020 at 11:21 p.l.

      Hei! Jah, toorjuust tuleks enne kergelt 35%-lise vahukoorega vahustada 🙂 Nüüd retseptikirjelduses täpsustused tehtud!

  • Reply
    Reet
    juuli 7, 2020 at 3:47 p.l.

    Kas see “vahukoor” tuleks enne ka vahustada või ehk ongi mõeldud valmis vahustatud vahukoort, sest tavalisel on koostisosades 35%line rõõsk koor..? 🤔

    • Reply
      admin
      juuli 20, 2020 at 11:21 p.l.

      Hei! Jah, toorjuust tuleks enne kergelt 35%-lise vahukoorega vahustada 🙂 Nüüd retseptikirjelduses täpsustused tehtud!

    • Reply
      Mariann
      detsember 7, 2020 at 1:36 p.l.

      Vabandust aga kordan ka eelmisi kommentaare kuna konkreetset vastust ka nemad ei saanud, et kas kõigepet tuleb vahustada vahukoor üksi ja siis vahustada juurde toorjuust või mikserdada vedel vahukoor koos toorjuustuga 😊

      • Reply
        admin
        detsember 7, 2020 at 3:44 p.l.

        Hei, Reet! Vedel koor + toorjuust tuleks koos korraks läbi vahustada 🙂
        Merilin

  • Reply
    M
    juuli 20, 2020 at 9:11 p.l.

    Tere!
    Väga põnev retsept, kuid tekkis (võibolla väga loll) küsimus valmistamise kohta. Nimelt peab kokku segama vahukoore ja toorjuustu, kuid enne vahustan ma ikkagi vahukoore ära, eks?

    • Reply
      admin
      juuli 20, 2020 at 11:19 p.l.

      Hei! Lolle küsimusi pole olemas! 🙂 Toorjuust tuleb vahukoorega kergelt ära vahustada ja siis sulašokolaad juurde segada! Täpsustasin nüüd retsepti kirjelduses ka 🙂

  • Reply
    Eliis
    märts 12, 2021 at 5:31 p.l.

    Kas selle tordi võib ka eelneval päeval valmis teha ja üleöö külmas hoida?

    • Reply
      admin
      märts 15, 2021 at 3:08 p.l.

      Hei! Jaa, võib ikka! 🙂

    Kommenteeri