Kui kiirelt vaja, siis valmivad ikka ja jälle šokolaadi-juustukoogid.
See kook on eriti vastupandamatu Dumle šokolaadi armastajatele, sest sisaldab seda päris suures koguses (:
Niii hea, et lausa sulab suus!
Põhi:
150 g Digestive küpsiseid
2 tl suhkrut
75 g võid
Kate:
400 g toorjuustu
350 g hapukoort 20%
80 g suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
3 suuremat muna
200 g Dumle šokolaad
75 ml kohvikoort 10%
Kaunistuseks:
marju
Purusta küpsised, sega suhkru ja sulavõiga ühtlaseks ning suru küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (21cm) põhja. Aseta vorm katte valmistamise ajaks külmkappi.
Sega omavahel toasoe toorjuust ja hapukoor. Lisa suhkur ja vanillsuhkur ning lisa ükshaaval vahustades munad.
Murra šokolaad tükkideks ja tõsta koos koorega väiksemasse potti. Sulata nõrgal kuumusel pidevalt segades kuni saad ühtlase vedela massi.
Määri pool sulanud šokolaadist küpsisepõhjale, vala peale toorjuustusegu ja vala ühtlaselt peale ülejäänud šokolaad. Küpseta 150 kraadises ahjus 45 minutit. Küpsemise ajaks pane ahju ka veenõu, tänu millele jääb kook niiskem ja küpseb ühtlasemalt. Ahjust välja võttes on kook veel vormi sees veidi vedel, aga hiljem tahkub ilusti ära. Hoia üleöö või vähemalt 3-4 tundi külmas ja kaunista marjadega.
Mmm!
5 kommentaari
Kadi-Anne Küppar
juuni 13, 2017 at 8:12 p.l.Mitu korda seda kooki teinud, väga hea! 🙂
Merilin Siimpoeg
juuni 14, 2017 at 3:05 p.l.Aitäh! Nii tore, et meeldib! 🙂
Mailis
veebruar 14, 2019 at 9:29 p.l.Milline dumle shokolaad kautuses oli? kas see krõmpsuv karamelline või pehme iirisega?
admin
veebruar 14, 2019 at 10:08 p.l.Hei, Mailis!
See on see pehme iirise täidisega šokolaad. Krõmpsuva karamelli all mõtled vist Daimi šoksi? 🙂
Merilin
Mailis
juuni 21, 2019 at 11:03 e.l.Ei, mõtlesin seda Karl Fazeri 200g kus krõmpsuvad tükid sees.
Ja no sellega tegingi tegelikult, jäi väga hea 🙂