Kodune ja pehme rabarberikook, mille pildistasin üles seekord imeilusa, kuldkollase rapsipõllu sees. Ehtne maakodu kook, küpsetatud oma aia rabarberist ja naabrinaise kana munadest.
Maitsvat rabarberikoogitamist!
Kohupiima-rabarberikook
Prindi retseptKoostisosad
- 4 muna
- 6 spl rafineerimata suhkrut
- 250 g kohupiimapastat
- 100 g võid
- 125 g kaerajahu + 2 spl maisitärklist
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl kaneeli
- 1/2 tl soola
- 4 keskmist rabarberivart
Juhised
Sulata või ja jäta jahtuma.
Vahusta omavahel munad ja suhkur. Lisa kohupiim.
Lisa muna-kohupiimasegule jahtunud sulavõi.
Sega omavahel kõik kuivained.
Koori ja haki rabarber tükkideks.
Lisa kuivainesegu ja rabarber teiste ainete hulka.
Määri koogivorm (24 cm) võiga ja tõsta koogitainas vormi.
Raputa koogi pealispinnale veel veidi rafineerimata suhkrut ja kaneeli.
Küpseta 180 kraadises ahjus 35-45 minutit.
PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡
Kommentaare pole