Koogid

Metsmustikakook kitsejuustu ja sidruniga

 

Need maagilised mustjad mustikad on just praegusel ajal oma parimas olekus. Eriti need metsmustikad, need on nii head, et päris ootamatult muutuvad hambad suurest söömisest siniseks.

Ohtralt mustikaid peaksid sööma eriti need, kellel on probleemid nägemisega. Mustikad leevendavad silmade väsimust ja aitavad silmadel kohaneda erinevate valgustigimustega. Maagiat täis marjad!

Tegin ühe kerge, õhulise ja suvise mustikatest pungil koogi, millele annab huvitava maitse juurde mu suur lemmik- kitsejuust. Siin retseptis kumab kitsejuustu maitse läbi üsna õrnalt, kuid siiski meeldivalt äratuntavalt. Järgmisel korral kasutaksin seda lemmikut veel rohkem ja asendan 100 g kodujuustu kogusest kitsejuustuga, seda soovitan teha kõikidel andunud kitsejuustu fännidel.

Vaja läheb:



Põhi:

200 g šokolaadiküpsiseid
100 g võid

Täidis:

500 g kodujuustu
200 g vahukoort
150 g kitsepiima kreemjuustu
1 spl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
1/2 sidruni mahla ja koort
1 spl želatiini
500 g mustikaid

Mustikakaste:

200 g mustikaid
50 g suhkrut

Serveerimiseks:

sidrun

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (26 cm) põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks külma.
Püreesta 200 g mustikaid, ülejäänud 300 g jäta terveteks marjadeks.
Vahusta koor, kitsepiima kreemjuust koos poole koguse suhkruga kreemjaks paksemaks vahuks. Lisa kodujuust, ülejäänud suhkur, sidruni mahl ja riivitud koor ning vanillisuhkur. Vahusta veel kergelt läbi. Paisuta želatiin külmas vees ja sulata kuumaveevannil. Vala želatiinisegu pidevalt segades peene joana ülejäänud ainete hulka. Lisa mustikapüree ja terved mustikad, sega kõik korralikult läbi ja vala küpsisepõhjale. Lase koogil 3-4 tundi külmas tarduda.
Serveerimiseks püreesta 200 g mustikaid koos suhkruga ja ühtlaselt vala koogile. Kaunista kook õhukeste sidruniviiludega.

 

 

 

 

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri