Keeksid, muffinid ja küpsetised

Peedi-šokolaadi muffinid

Fotod: Liisa Härmson

Need peedist punastavad preilikesed on tegelikult imemaitsvad ja mahlased muffinid. Oliiviõli ja peet hoolitsevad hästi selle eest, et muffinid liiga kuivaks ei läheks.
Piparmünditeega kohe eriti mõnusad!

Sellest kogusest tuleb ca 17 muffinit.
Vaja läheb:
 450 g nisujahu
1 tl soola
125 g võid
75 g oliiviõli
200 g hapukoort
2 muna
300 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
400 g keedetud peeti
2,5 spl kakaod
1 tl soodat
1 tl äädikat (30%)
Püreesta saumiksriga keedetud peet ühtlaseks püreeks. Sulata või. Vahusta kausis munad koos suhkruga, lisa hapukoor, sulavõi ja oliiviõli. Sega hulka peedipüree. Teises kausis sega omavahel jahu, kakao, vanillisuhkur ja sool. Lisa jahusegu teiste ainete hulka ja sega kogu mass enam-vähem ühtlaseks.
Sega omavahel sooda ja äädikas ning lisa ka see taignasse. Nüüd sega kogu taigen ühtlaseks massiks ja jaota muffinivormidesse. Küpseta 180 kraadises ahjus 15-20 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Muffinid kerkivad päris tublisti, niiet taignaga tasub täita vaid 3/4 vormist.

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri