See imehea ja mahlane maasika-martsipanipirukas, uhkema nimega galette sobib ülihästi maiustamiseks kevadisele piknikule või suvisele aiapeole. Kusjuures selle piruka valmistamine on lihtsam kui see alguses tundub!
Martsipan sulab siin piruka sees maasikatega nii mõnusalt ühte. Nii maitsev kooslus!
Maasika-martsipani galette
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 110 g võid
- 150 g jahu (kasutasin 1/2 täistera ja 1/2 tavalist nisujahu)
- 0,5 tl soola
- 2 spl suhkrut
- 1 spl vett
- Täidis:
- 225 g maasikaid
- 120g martsipani
- 100 g hapukoort
- 1 muna
- 2 tl maisitärklist
Juhised
Põhja valmistamiseks sega omavahel jahu, sool, suhkur. Lisa külmad võitükid ja vesi. Sega kõik ühtlaseks tainapalliks ja pista 30 minutiks külmkappi.
Rulli tainas jahusel laual umbes 30 cm läbimõõduga ringiks.
Sega omavahel hapukoor, muna ja tärklis. Määri see tainaringile laiali nii, et umbes 4 cm jääks äärest vabaks.
Nüüd jaota hapukooresegule laiali martsipanitükid ja kõige peale maasikaviilud.
Tõsta nüüd tainaääred täidise peale kokku.
Küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 minutit kuni pirukas on kuldse jumega ja täidis hüübinud.
PS! Kui sa teed seda pirukat, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole