Koogid

Roosiline maasika-šokolaaditort

Roosa ja romantiline tort, milles on esindatud kaks imelist maitset- maasikas ja magus piimašokolaad.
Tort on kaetud roosast toorjuustu-võikreemist tehtud roosidega, mille peale puistasin veel ehtsaid roosiõielehti. Üks eriti magus suutäis!

Fotod: Liisa Härmson

Biskviit:

5 muna
135 g suhkrut
110 g nisujahu
25 g tärklist

Niisutamiseks:

60 g suhkrut
130 g vett
2 spl likööri/konjakit/..

Šokolaadikiht:

100 g väikeste pähklitükkidega piimašokolaadi
150 g kohupiimakreemi
150 g vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
1 spl suhkrut
1 triiki tl pulberželatiini

Maasikakiht:

200 g maasikapüreed
150 g kohupiimapastat
100 g vahukoort
1 tl vanillsuhkrut
4 spl suhkrut
1 kuhjaga tl pulbeželatiini

Viimistluskreem:

125 g toorjuustu
100 g vahukoort
20 g suhkrut


Roosa toorjuustu-võikreem:

650 g tuhksuhkrut
125 g võid
275 g toorjuustu
pisut roosat toiduvärvi

Kaunistuseks:

kuivatatud roosiõielehti

Valmista kõigepealt biskviit. Selleks eralda munavalged munakollastest. Vahusta munavalged kergete vahupilvedeni ja lisa järk-järgult suhkur, vahusta kuni saad tugeva vahu. Lisa kergelt lahtiklopitud munakollased ja omavahel segatud ja sõelutud jahu-tärklisesegu. Sega ettevaatlikult alt-üles tõstes kõik ühtlaseks massiks. Vala küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit kuni keskele pistetud puutikk jääb kuivaks ja pealispind kuldpruun. Lase jahtuda ja lõika kolmeks kihiks.

Biskviidi küpsemise ajal võid valmis teha niisutussiirupi. Selleks kuumuta suhkru-veesegu potis kuni suhkur on sulanud ja siirup paksenedb. Lase veidi jahtuda ja lisa siis alkohol.

Tõsta esimene kiht biskviiti lahtikäiva koogivormi põhja tagasi ja niisuta siirupiga.
Seejärel hakka valmistama šokolaadi-kohupiimakreemi. Selleks sulata vesivannil šokolaad. Vahusta koor ja kohupiimakreem suhkru ja vanillisuhkruga. Lisa veidi jahtunud sulašokolaad ja sega kõik ühtlaseks. Paisuta želatiini väheses külmas vees ja sulata siis vesivannil. Vala želatiin peene nirena kreemi sisse, samal ajal vahustades. Sega veelkord läbi ja vala siis saadud kreem esimese biskviidikihi peale. Tõsta kreemi peale järgmine biskviidikiht ja niisuta siirupiga. Aseta vorm maasikakreemi valmistamise ajaks külma.

Maasikakreemi jaoks vahusta koor, kohupiimakreem, suhkur ja vanillisuhkur. Sega hulka värsketest maasikatest valmistatud püree. Paisuta želatiin väheses külmas vees ja sulata kuumaveevannis. Vala želatiin peene nirena kreemi hulka, samal ajal vahustades. Sega kreem veel korra läbi ja määri teise biskviidikihi peale laiali. Tõsta peale viimane kiht biskviiti ja niisuta jälle siirupiga.
Lase tordil külmas vähemalt 5-6 tundi tarduda.

Viimistluskreemi jaoks vahusta toorjuust koos vahukoore ja suhkruga paksuks kreemiks. Määri kreem tordi külgedele ja pealispinnale.

Nüüd saab teha roosasid roose. Selleks vahusta suures kõrges kausis sõelutud tuhksuhkur ja tükeldatud toasoe või. Lisa külm toorjuust ja mõned tilgad roosat toiduvärvi. Vahusta ühtlaseks kreemiks.
Tõsta kreem pritskotti ja pritsi kreemist roosid, kõigepealt külgedele ja siis tordi peale.
Kuna kreem kipub üsna kiiresti sulama, siis võiks seda kooki üsna kiirelt serveerida või tuleks kook pärast kreemi peale kandmist kohe külma tõsta.

 

 

Nüüd puista roosa kreemi peale veel roosiõielehti! Valmis!   (:

 

 

Sulle võivad veel meeldida

4 kommentaari

  • Reply
    Anonymous
    mai 29, 2014 at 5:55 e.l.

    Kui suures vormis biskviiti küpsetama peaks?

  • Reply
    MARIT
    mai 29, 2014 at 5:47 p.l.

    Väga ilus fotoseeria!
    Kust pärineb see imeilus tordialus?

    • Reply
      Merilin Siimpoeg
      juuni 1, 2014 at 8:42 p.l.

      Aitäh! 🙂 Kahjuks ma selle tordialuse päritolu ei oska öelda.

    Kommenteeri