Keeksid, muffinid ja küpsetised

Jõulutäheke soolakaramelli ja pähklitega

✨🤎Imeilus ja maitsev ehe magusale jõululauale!

Jõulusteks olemisteks ideaalne küpsetis, mida heade sõpradega jagada.

Krõbe jõulutäheke on täidetud hõrgu soolakaramellikreemi ja röstitud pähklitega. Härmavilja koduse lehttainaga valmib see efektne küpsetis õnneks väga kiiresti. Ahjaa, soolakaramelli asemel võid tähekese täita hoopis šokolaadikreemi või jõhvikamoosiga.⭐️🎄🥰

Vaata ka videoõpetust Koogikontori Instagramist – siit.

Retsept valmis koostöös Härmaviljaga.

Jõulutäheke soolakaramelli ja pähklitega

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Küpsetusaeg: 15-20

Koostisosad

  • 2 x 500 g Härmavilja Kodust lehttaigent (seda rullis varianti)
  • 125 g Kreeka pähkleid
  • 1 muna määrimiseks
  • Soolakaramell:
  • 100 g fariinsuhkrut
  • 100 ml vahukoort
  • 60 g võid
  • 1 tl meresoola

Juhised

1

Valmista kõigepealt soolakaramellikreem. Selle jaoks kuumuta koore- ja suhkrusegu väikeses potis keemiseni. Lase segul tasasel tulel u 5 min podiseda. Lisa nüüd hulka ka toasoe või. Sega kuni saad ühtlase kreemi. Lõpuks maitsesta soolaga. Lase veidi jahtuda ja vala soolakaramell väikesesse purki. Lase külmkapis mõned tunnid seista, nii läheb soolakaramellikreem paksemaks.

2

Rösti Kreeka pähklid kuival pannil keskmise kuumuse juures umbes 6-7 min kuni pähklid hakkavad kergelt jumekamaks minema. Vala siis pähklid kuumalt pannilt kaussi jahtuma.

3

Rulli lehttainalehed veidi õhemaks. Kasuta u 28 cm läbimõõduga koogivormi põhja või mõnda taldrikut žabloonina ja lõika lehttainas ümmarguseks. Tee nii ka teise lahtirullitud lahttainaga. Tee kahvliga mõlema tainaringi sisse mõned augud, et tainas ahjus liiga puhevile ei kerkiks.

4

Määri ühele tainaringile 3-4 sl soolakaramellikreemi. Haki umbes 100 g röstitud pähkleid väikesteks tükkideks ja puista soolakaramellile pähklipuru. Tõsta peale teine tainaring ja suru veidi kokku.

5

Aseta nüüd täidetud tainaringide keskele ümmargune joogiklaas. Joogiklaasi all olev osa jääb lahtilõikamata. Ülejäänud osa lõika sektoriteks. Kõigepealt neljaks, siis kaheksaks ja viimaks kuueteistkümneks. Nüüd võta näppude vahele kaks sektorit, keera nendele peale kaks vinti ja näpista otsad kokku. Tee samamoodi ka ülejäänud sektoritega. Lõpuks peaks tähekesele kokku tulema kaheksa kokkukeeratud haru. Määri pealt munaga ja küpseta jõulutähekest 190 kraadises ahjus (pöördõhk) umbes 15-20 min kuni täheke on kuldpruun. Tõsta siis ahjust välja ja lase mõned minutid jahtuda.

6

Enne serveerimist nirista veel peale veidi soolakaramelli ja puista üle pähklipuruga. Imehea!🤎✨

PS! Kui sa valmistad seda küpsetist, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri