Kikerhernejahuga olen varem kokku puutunud läbi indiapäraste kikerhernekommide besan laddu. Need kommid maitsevad mulle nii väga, et otsustasin katsetada ja lisada kikerhernejahu ka mujale peale kommide. Välja tuli väga hea ja mure keeks, just sellise tekstuuriga nagu kikerhernejahu puhul ette kujutasin. Keeksi sisse lisasin ka veidi mandlijahu, porgandit, apelsini, sidrunit ja parajalt vürtse– kokkuvõttes võib pidada seda täitsa tervislikuks gluteenivabaks küpsetiseks, mida on eriti mõnus süüa kosutavaks hommikusöögiks.
Toitainerikas kikerhernejahu sisaldab palju kiudaineid, valke, B- ja E vitamiini, rauda, foolhapet kaaliumit ja tsinki.
Vaja läheb:
3 muna
150 g rafineerimata suhkrut
250 g peenelt riivitud porgandit
1 sidruni koor
1 apelsini koor
1/4 sidruni mahl
1/2 apelsini mahl
75 ml oliiviõli
300 g kikerhernejahu
100 g mandlijahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanilliekstrakti
1 tl jahvatatud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
1/4 tl soola
Vahusta munad suhkruga. Lisa riivitud porgand, oliiviõli, vanilliekstrakt, riivitud sidruni- ja apelsinikoor ning sidruni- ja apelsinimahl. Sega omavahel kikerhernejahu, mandlijahu, küpsetuspulber, muskaatpähkel ja kaneel. Sega jahusegu teiste ainete hulka.
Määri keeksivorm õliga ja vala tainas vormi. Küpseta 160 kraadises ahjus 50-60 minutit kuni keeks on kuldpruun ja keskele pistetud puutikk jääb kuivaks. Lase jahtuda ja lõika siis viiludeks. Serveeri näiteks vahukoore, vanillijäätise või jogurtiga.
2 kommentaari
Anonymous
veebruar 20, 2015 at 10:10 p.l.Väga huvitav! Tahan kindlasti proovida! Aitäh inspireerimast!!!
Merilin Siimpoeg
veebruar 21, 2015 at 10:42 p.l.Proovi kindlasti! 🙂