Muu

Ploomikrõbedik

See lihtne ja maitsev ploomikrõbedik sobib ideaalselt augustikuu sumedatesse õhtutesse. Ploomid on juba nii ahvatlevalt küpsed ja magusad. Serveeri kuuma krõbedikku külma jäätisega. Parim!

Ploomikrõbedik

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10

Koostisosad

  • 600 g ploome
  • 75 g fariinsuhkrut
  • 75 g võid
  • 70 g täisteranisujahu
  • 40 g mandlilaaste
  • 50 g kaerahelbeid
  • 3/4 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 1/2 tl kardemoni
  • Serveerimiseks:
  • vanillijäätist

Juhised

1

Poolita ploomid ja säti koos supilusikatäie võiga pannile. Kuumuta u 5-6 min kuni ploomid on veidi pehmemad. ps! Selle osa võid vahele jätta, kui sul on üliküpsed ja pehmed ploomid.

2

Määri vorm võiga ja jaota ploomid põhjale. Sega omavahel jahu, mandlilaastud, kaerahelbed, sool, küpsetuspulber ja vürtsid.

3

Näpi hulka külm või ja sega kõik ühtlaseks puruks. Jaota purusegu ploomidele ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 35 min.

4

Serveeri külma vanillijäätisepalliga!

PS! Kui sa proovid seda retsepti, siis ära unusta #koogikontor märkida. Mul oleks hea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡♡♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri