Keeksid, muffinid ja küpsetised

Soolakaramellimuffinid vaarikatega

Imehead pehmed muffinid, millest leiad hõrgu soolase ja magusa koosluse. Oh, ja need kreemja soolakaramellitäidisega vahvlirullid annavad muffinitele kohe ekstrauhke välimuse. 🙂

Vaarikatele vahelduseks võid muffineid küpsetada ka sõstarde või mustikatega.

Soolakaramellimuffinid vaarikatega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 tk Valmistusaeg: 1 tund 30 min Küpsetusaeg: 25 min

Koostisosad

  • 2 muna
  • 125 g suhkrut
  • 100 g võid
  • 100 g hapukoort
  • 170 g täisteranisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • ¼ tl soola
  • 175 g vaarikaid
  • Kate:
  • 400 g toorjuustu
  • 400 ml vahukoort
  • 120 g karamellikondenspiima
  • 1/5 tl soola
  • Selga soolakaramellitäidisega vahvlirulle
  • Soolakaramellikaste:
  • 100 g karamellikondenspiima
  • 2 spl vahukoort
  • ¼ tl soola

Juhised

1

Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga vahtu. Lisa munavahu hulka hapukoor ja sulavõi.

2

Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool, lisa teiste ainete hulka. Lõpuks sega taina sisse ka vaarikad.

3

Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.

4

Lase jahtuda.

5

Tõsta kaussi toorjuust, vahukoor, karamellikondenspiim ja sool. Vahusta kõik koos paksuks kreemiks. Tõsta kreem pritskotti ja kata muffinid kreemiga.

6

Soolakaramellikastme jaoks soojenda väikeses potis karamellikondenspiim, koor ja sool. Sega kuni saad mõnusa kastme.

7

Serveeri muffineid soolakaramellikastme ja vahvlirullidega.

Retsept valmis koostöös Selgaga.

PS! Kui sa teed neid muffineid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri