Imehead pehmed muffinid, millest leiad hõrgu soolase ja magusa koosluse. Oh, ja need kreemja soolakaramellitäidisega vahvlirullid annavad muffinitele kohe ekstrauhke välimuse. 🙂
Vaarikatele vahelduseks võid muffineid küpsetada ka sõstarde või mustikatega.
Soolakaramellimuffinid vaarikatega
Prindi retseptKoostisosad
- 2 muna
- 125 g suhkrut
- 100 g võid
- 100 g hapukoort
- 170 g täisteranisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- ¼ tl soola
- 175 g vaarikaid
- Kate:
- 400 g toorjuustu
- 400 ml vahukoort
- 120 g karamellikondenspiima
- 1/5 tl soola
- Selga soolakaramellitäidisega vahvlirulle
- Soolakaramellikaste:
- 100 g karamellikondenspiima
- 2 spl vahukoort
- ¼ tl soola
Juhised
Sulata või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga vahtu. Lisa munavahu hulka hapukoor ja sulavõi.
Sega jahu hulka küpsetuspulber ja sool, lisa teiste ainete hulka. Lõpuks sega taina sisse ka vaarikad.
Jaota tainas muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 20-25 minutit.
Lase jahtuda.
Tõsta kaussi toorjuust, vahukoor, karamellikondenspiim ja sool. Vahusta kõik koos paksuks kreemiks. Tõsta kreem pritskotti ja kata muffinid kreemiga.
Soolakaramellikastme jaoks soojenda väikeses potis karamellikondenspiim, koor ja sool. Sega kuni saad mõnusa kastme.
Serveeri muffineid soolakaramellikastme ja vahvlirullidega.
Retsept valmis koostöös Selgaga.
PS! Kui sa teed neid muffineid, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada. Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole