Koogid

Porgandi-kookosekook

Katsetasin selles koogis Biotta porgandimahla, mis andis koogile nii rõõmsalt oranži värvi. Tänu porgandile on see kook pungil beeta-karoteenist, mis annab meile mõnusalt terve ja päikeselise jume. Tõeline vitamiinikook!

Kihiline porgandi-kookosekook on nii kerge ja kevadine! Mahe kookoskreem ja magus halvaa on siin porgandile ideaalseteks kaaslasteks. Kokku loodud! 🙂

Retsept sündis koostöös A.Vogel Eestiga.

Porgandi-kookosekook

Prindi retsept
By Portsjonit: 8-10 Valmistusaeg: 1 tund + 4 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g halvaad
  • 125 g kaerahelbeid
  • 60 g võid
  • 1.kiht:
  • 225 ml Biotta porgandimahla
  • 225 ml kookoskreemi (kasutasin 24% rasvasisaldusega kreemi)
  • 3 spl agaavisiirupit või vahtrasiirupit
  • 1 tl vaniljeekstrakti või vaniljesuhkrut
  • 1 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 6 želatiinilehte
  • 2.kiht:
  • 200 ml kookoskreemi (kasutasin 24% rasvasisaldusega kreemi)
  • 100 g maitsestamata jogurtit
  • 1,5 spl agaavisiirupit või vahtrasiirupit
  • 1 tl vaniljeekstrakti/ 2 tl vaniljesuhkrut
  • 4 želatiinilehte
  • Kate:
  • 50 g halvaad

Juhised

1

Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vooderda paberiribaga ka koogivormi ääred.

2

Töötle köögikombainis või kannmikseris kaerahelbed ja halvaa ühtlaseks puruks. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks massiks. Suru saadud segu koogivormi põhja ja aseta vorm külma.

3

Pane 6 želatiinilehte umbes 5-6 minutiks külma vette likku. Sega omavahel kookoskreem, porgandimahl, jahvatatud muskaatpähkel, siirup ja vanilje. Kuumuta väikeses potis 4 spl vett keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale. Pigista želatiinilehtedest vesi korralikult välja ja sega kuuma vee sisse. Sega kuni kõik on lahustunud. Lisa želatiinisegu porgandimahla-kookosekreemi segu sisse samal ajal vispli või miksriga segades.

4

Vala porgandikiht koogipõhjale ja lase 3 tundi külmas seista.

5

Kui porgandikiht on tarretunud, valmista koogile järgmine kiht. Selleks sega omavahel kookoskreem, jogurt, siirup ja vanilje. Pane želatiinilehed 5-6 minutiks külma vette likku. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale. Pigista želatiinilehtedest vesi korralikult välja ja sega kuuma vee sisse. Sega kuni kõik on lahustunud. Lisa želatiinisegu kookoskreemi-jogurtisegu sisse samal ajal segades.

6

Vala kookoskreemi-jogurti kiht porgandikihile peale.

7

Lase koogil nüüd veel umbes 2 tundi külmas seista kuni mõlemad kihid on tahenenud.

8

Eemalda kook ettevaatlikult vormist ja kaunista riivitud halvaaga.

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri