Katsetasin selles koogis Biotta porgandimahla, mis andis koogile nii rõõmsalt oranži värvi. Tänu porgandile on see kook pungil beeta-karoteenist, mis annab meile mõnusalt terve ja päikeselise jume. Tõeline vitamiinikook!
Kihiline porgandi-kookosekook on nii kerge ja kevadine! Mahe kookoskreem ja magus halvaa on siin porgandile ideaalseteks kaaslasteks. Kokku loodud! 🙂
Retsept sündis koostöös A.Vogel Eestiga.
Porgandi-kookosekook
Prindi retseptKoostisosad
- Põhi:
- 100 g halvaad
- 125 g kaerahelbeid
- 60 g võid
- 1.kiht:
- 225 ml Biotta porgandimahla
- 225 ml kookoskreemi (kasutasin 24% rasvasisaldusega kreemi)
- 3 spl agaavisiirupit või vahtrasiirupit
- 1 tl vaniljeekstrakti või vaniljesuhkrut
- 1 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 6 želatiinilehte
- 2.kiht:
- 200 ml kookoskreemi (kasutasin 24% rasvasisaldusega kreemi)
- 100 g maitsestamata jogurtit
- 1,5 spl agaavisiirupit või vahtrasiirupit
- 1 tl vaniljeekstrakti/ 2 tl vaniljesuhkrut
- 4 želatiinilehte
- Kate:
- 50 g halvaad
Juhised
Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vooderda paberiribaga ka koogivormi ääred.
Töötle köögikombainis või kannmikseris kaerahelbed ja halvaa ühtlaseks puruks. Lisa sulavõi ja sega ühtlaseks massiks. Suru saadud segu koogivormi põhja ja aseta vorm külma.
Pane 6 želatiinilehte umbes 5-6 minutiks külma vette likku. Sega omavahel kookoskreem, porgandimahl, jahvatatud muskaatpähkel, siirup ja vanilje. Kuumuta väikeses potis 4 spl vett keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale. Pigista želatiinilehtedest vesi korralikult välja ja sega kuuma vee sisse. Sega kuni kõik on lahustunud. Lisa želatiinisegu porgandimahla-kookosekreemi segu sisse samal ajal vispli või miksriga segades.
Vala porgandikiht koogipõhjale ja lase 3 tundi külmas seista.
Kui porgandikiht on tarretunud, valmista koogile järgmine kiht. Selleks sega omavahel kookoskreem, jogurt, siirup ja vanilje. Pane želatiinilehed 5-6 minutiks külma vette likku. Kuumuta väikeses potis 3 spl vett keemiseni ja tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale. Pigista želatiinilehtedest vesi korralikult välja ja sega kuuma vee sisse. Sega kuni kõik on lahustunud. Lisa želatiinisegu kookoskreemi-jogurtisegu sisse samal ajal segades.
Vala kookoskreemi-jogurti kiht porgandikihile peale.
Lase koogil nüüd veel umbes 2 tundi külmas seista kuni mõlemad kihid on tahenenud.
Eemalda kook ettevaatlikult vormist ja kaunista riivitud halvaaga.
Kommentaare pole