Koogid/ Toorkoogid ja vegan maiustused

Kohvikook maasikatega

See vegan kohvikook meeldib eriti just tummisemate kookide austajatele! Koogi tekstuur jääb pehme ja kreemjas. Kohvimaitset soovitan timmida vastavalt sinu enda eelistusele ehk siis lisa soovi korral natuke rohkem või vähem.

Bambu viljakohv lisab täidisesse mõnusat mõrkjasmagusat mekki ja palsamiäädikakastmes maasikad annavad koogile nii meeldivat mahlakust.

Kusjuures Bambu viljakohviga valmistatud kuum jook maitseb samuti väga mõnusalt- kergelt pähklise ja natuke karamellise alatooniga. Sobib hästi mandli- või kaerapiimaga serveeritult!

Retsept sündis koostöös A.Vogel Eestiga.

Kohvikook maasikatega

Prindi retsept
By Portsjonit: 10 Valmistusaeg: 1 tund + 1,5 tundi külmas

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g pehmeid kivideta datleid
  • 70 g toortatrajahu
  • 50 g kookosõli
  • 70 g mandlijahu
  • 30 g kookoshelbeid
  • ¼ tl soola
  • 1 spl vett
  • Täidis:
  • 200 g india pähkleid
  • 330 ml kookoskreemi (kasutasin 24% rasvasisaldusega kreemi)
  • 45 g agaavisiirupit
  • 1 tl vailjeekstrakti/2 tl vaniljesuhkrut
  • 4 tl Bambu viljakohvi
  • 2 tl agar-agarit
  • Kate:
  • 250 g maasikaid
  • 2 spl palsamiäädikat
  • 2 tl fariinsuhkrut

Juhised

1

Alusta sellest, et pane india pähklid 3 tundi enne leigesse vette likku.

2

Põhja valmistamiseks sega omavahel tatrajahu, mandlijahu, kookoshelbed ja sool. Lisa pehmed datlitükid (kui datlid on kuivemapoolsed, siis leota neid eelnevalt 20 minutit leiges vees), kookosõli ja vesi. Sega kõik ühtlaseks massiks ja suru koogivormi põhja ja äärtele. Kasutasin piklikku 35 x 12 cm lahtikäiva põhjaga koogivormi, kuid võid kasutada ka ümmargust ca 22 cm läbimõõduga vormi. Aseta vorm täidise valmistamise ajaks külma.

3

Kurna nüüd india pähklid veest ja vala kannmikserisse. Lisa pool kookoskreemist, siirup, bambu ja vanilje. Töötle kõik kreemjaks massiks.

4

Väikeses potis kuumuta ülejäänud kookoskreem. Sega 2 tl agar-agarit 3 spl külma veega. Lisa agar-agari segu kuuma kookoskreemi sisse ja lase 2-3 minutit vaikselt keeda.

5

Jahuta kookoskreemisegu 3-4 minutit ja lisa siis pähklisegu hulka. Sega kõik korralikult läbi ja määri koogipõhjale ühtlase kihina laiali. Lase vähemalt 1,5 tundi külmas seista.

6

Tükelda maasikad ja sega hulka palsamiäädikas ning fariinsuhkur.

7

Eemalda kook vormist ja kata maasikaseguga!

PS! Kui sa teed seda kooki, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡

Sulle võivad veel meeldida

Kommentaare pole

Kommenteeri