Kihiti küpsisepuru, magusat kreemi ja haput rabarberit- sellest kombost tuleb kokku üks ülimõnus ja ilusa väljanägemisega tort. Siin saavad kokku lihtsad maitsed, mis meeldivad nii suurtele kui ka väikestele!
PS! See tort valmib väga lihtsalt! 🙂
Retsept valmis koostöös Selgaga.
Kihiline rabarberi-küpsisetort
Prindi retseptKoostisosad
- 360 g (2 pk) Selga heledaid vormiküpsiseid
- 50 g võid
- 300 g vanilje kohupiimapastat
- 200 ml vahukoort
- 100 g valget šokolaadi
- 350 g (3 keskmist rabarberivart) rabarberit
- 2 spl suhkrut
- 0,75 dl vett
Juhised
Valmista esmalt rabarberisegu. Selleks haki rabarber* väikesteks tükkideks ja tõsta potti. Vala juurde vesi ja suhkur. Kuumuta ja lase podiseda 7-8 minutit. Jäta jahtuma. *Noori rabarberivarsi pole tarvis koorida, nii saad armsalt roosa rabarberimoosi.
Purusta küpsised kannmikseris. Tõsta 125 g küpsisepuru teise eraldi kaussi ja sega selle hulka sulatatud või. Vooderda 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, vooderda paberiribaga ka vormi ääred. Suru küpsise-võisegu vormi põhja ja aseta vorm 20 minutiks külmkappi.
Sulata valge šokolaad vesivannil.
Tõsta kaussi kohupiimapasta ja vahukoor. Vahusta mikseriga kuni kreem läheb pooleldi vahtu. Lisa siis aeglasel kiirusel vahustades valge šokolaad.
Nüüd määri 1/3 kreemist küpsisepõhjale laiali. Puista peale 1/3 alles jäänud küpsisepurust. Nüüd määri jälle kreemi ja seejärel lisa kreemile 3-4 spl rabarberisegu. Järgmise kihina puista peale küpsisepuru ja siis jälle kreem. Viimase kihina jääb küpsisepuru.
Hoia nüüd kooki 2-3 tundi külmkapis. Eemalda vormist ja määri koogi keskele ülejäänud rabarberisegu.
Kaunista kook riivitud valge šokolaadi ja väikeste mündilehtedega.
PS! Kui sa teed seda torti, siis ära unusta postituses @koogikontor märkida ja #koogikontor lisada.
Mul oleks ülihea meel, kui näeksin, mida sa valmistanud oled!♡
Kommentaare pole